Jump to content
bulkchart32

Weird Thing Happened When Trying To Ftp Games To My New Hdd.

Recommended Posts

i was ftp'ing games onto my new hdd when filezila suddenly error'd. when i went to check my xbox the dashboard said i have 0mb left(i had over 2,000gb on this partition) on e drive and games management said i only have 3 games installed. i deleted the games and the dashboard was saying i only have 3,000+mb's free. long story short, i kept messing around with trying to reformat the hdd and put about 1024gb on 2 partitions but the dash board would only show that i had a little over 3,000mb on each partition even the partition wizard was saying i had 1024gb on each partition. what the heck is wrong with this thing? i'm currently erasing the hdd in my pc and writing all 0's to it. then i intend to try it again but i have no idea if this gonna fix it. btw, i have an aladdin chip(5004 f and g bios), 80 wire ide cable, and 3tb barrcuda seagate drive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried to make the F and G partitions 998 Gig  1st then reboot and then have a look if it's working then up the size to max and remove 1 gig from each drive and see what happens

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like you have the wrong cluster size. You have to formate the drive twice to get the right 64k cluster layout for both (F&G) partitions. In the first run xbpartitioner will use only 16k for the F partition.

So do it like Dave said. Formate the drive by reducing both pations F & G a little bit. after that simply start over (no reboot required) and max out the partition size. Reboot and voilá it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ging3rguy said:

In xbpartitioner 1.3 make sure you are using 64kb cluster for 6 & 7 and not getting an ER by them.

i am getting er by one of them. how do i fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is a video tutorial incl. the already described bug and the workaround/fix.

Just jump to 6:00 min. in the video.

Please login or register to see this link.

Edited by sweetdarkdestiny

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may also need to start with using the version 1.1 of the partition program 1st the use the 1.3 version 

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, SS_Dave said:

You may also need to start with using the version 1.1 of the partition program 1st the use the 1.3 version 

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

can u give me a link to the 1.1?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here you go.

 

Please login or register to see this attachment.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry I can't work out where the use of XBPartitioner v1.1 comes into this.

In the linked video the guy uses XBPartitioner v1.3 both times.

Its a weird glitch I'd not read about before - is it BIOS related or just a general 2TB HDD issue?

What happens if you use Chimp 261812's extended partitioning tool - same  problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have not needed to use an earlier version to sort it, I have got away with just re-formatting using 1.3. I have read threads where someone has had the issue because they weren’t using 1.3.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, HDShadow said:

Sorry I can't work out where the use of XBPartitioner v1.1 comes into this.

In the linked video the guy uses XBPartitioner v1.3 both times.

Its a weird glitch I'd not read about before - is it BIOS related or just a general 2TB HDD issue?

What happens if you use Chimp 261812's extended partitioning tool - same  problem?

the 1.1 didn't tend to ER when i was trying to change partition sizes. hitting the partitions with 1.1 and finishing it with 1.3 seemed to do the trick. i'm ftp'ing alot of games to the xbox as we speak.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I went though the same with  a 2tb and X3 chip there is a glitch in the xbpartitioner 1.3, That's why you create the F and G partitions with the version 1.1 to around 900 gig per partition and that creates the 2 drives and then run 1.3 and increase the size of F and G partitions to reset the size to maximum minus a few kilobyte to increase the size of the drive's.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By bulkchart32
      i've had issue with filezilla so what's a better one?
    • By Shadow07
      I'm trying to forward and FTP session to my xbox using a raspberrry pi running psx-pi-smbshare. I've followed all the instructions given on the github readme. Has anyone had any success with this?
    • By bulkchart32
      i'm not well versed on how to interpret the readings on capacitors but my understanding is that the uf should go down as the cap is wearing out. i pulled a couple of 3300uf caps off of a board and they are both reading over 8000uf in my esr meter. i tried some new caps to be certain that the meter is reading correctly and it is. why would the uf go up on an old cap?

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.