Jump to content
OGXbox.com

Search the Community

Showing results for tags 'open'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules
    • Why Can't I Download?
  • Subscribed Members Only
    • Subscribed Members Only
  • Off Topic
    • New Member Introductions
    • Rumble Pit
    • Suggestion Box.
  • General Xbox Discussion
    • General Xbox Discussion
  • Original Xbox Modding Forum
    • Hardware Mods
    • Modchips
    • TSOP Flashing
    • Softmods
    • Repair
  • Xbox Case Modding
    • Case Mods
    • Lighting & Electrical Mods
  • Tutorials
    • Official Tutorials
    • Tutorial Submission
  • Software
    • Bios
    • Dashboards
    • Installation Disks
    • Applications
    • Games
    • Emulators
    • Homebrew
  • Xbox Collecting
    • Xbox Collection Showcase
  • Rare and Uncommon
    • Rare and Uncommon Xbox Hardware
    • Rare and Uncommon Xbox Software
  • Vendors
    • N64 Freak's Products
    • Barnito's Products
  • Development
    • Rocky5's Projects
  • Online Play
    • Game Night
  • Classifieds
    • Wanted
    • For Sale
  • Moderator Section
    • Moderator Back Room

Product Groups

  • Vendor Forum
  • Membership Subscriptions
  • Forum Ads

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 17 results

  1. I have two Open Xeniums for sale. (They do not have the J1 connector)... I'm asking $50 + shipping. The J1 connector was supposed to ship from DigiKey on 6/19/2022... however, they do not have an update. If you want to wait, i'll sell them for $55 + shipping after I put the connector on it. Feel free to ask questions. They are updated to XeniumOS 2.3.5 and ready to roll with 2x7 LPC header.
  2. So upped the game and went from doing soft mod and tsop to installing my first open xenium on 1.4 XBOX but the xbox is fraggin with trying to boot 3 times before giving up and staying off (Red/Green blinking). Is there a diagram or way for me to check continuity from the motherboard and to the pins header to find which point not make contact either to the board it self or between the LPC rebulld board and the xbox board or trouble shoot this would be appricated??? EDIT: So before even the open xenium wasn't powering on, I tried to remove everything but it was pain so cleaned up and did the points again including the two I missed next to the header. Now the open xenium blinks red whenever the console tries to boot but quits after 3 attempts.
  3. What are your thoughts on port forwarding and what does it do? Is there anything you always struggle with when it comes to port forwarding and are looking for help? I am looking at these but not getting satisfied. zendesk purevpn
  4. So i kind of excited to finally have it and want to ask if there is anything else i need to get this running. i have the little board for my xbox so in theory i should be good to go but i wanna make sure i ask those more experienced then me so i don't mess up.
  5. Hi Friends, I'm here to ask your help again. My friend ask me to repair his xbox. When I opened it I seen the following. Xbox 1.6 with an MSI DVD/DVD RW drive. The dvd drive was soldered to the eject button's board. I do not know this type of DVD MOD cause I always use LG 8163B drive. So the plan was the following. Soldering in an Aladdin XT modchip and change this unknown DVD mod to other --> LG 8163B (it was tested in some other xboxes and worked well) and change the HDD to a bigger one. Okay, chip soldered in, works well. DVD drive changed to 8163B, and here is my problem, the eject button won't work. I can open the DVD tray only with the eject button of the 8163B. I not tested the eject button before the changes. I checked the traces on the motherborad with multimeter, everythings fine. I checked the Poweron/Eject board, there is no problem with it. So, if someone has any idea what I have to try to fix it, that would be great. Thank you in advance.
  6. Hey all, I recently ordered a 1.0 motherboard and hdd off of ebay and went to mod it. Before modding, I booted them up and found them to be working properly. The clock cap was leaking bad so I replaced that. I soldered up the pin header to the LPC, connected a wire to the D0 pad and routed that to the Open Xenium I have, and went to boot it up. I'm greeted with a solid red LED on the modchip, and the xbox booting up into the normal bios. Attempting to boot into XeniumOS by pressing the eject button yields the same results. This modchip did originally come out of a 1.6, flashed with Evox M8+ 1.6. Just to rule out the modchip going bad on me, I wired it back up into the 1.6 and it booted perfectly. I threw an Aladdin chip, that's also flashed with Evox M8+ 1.6, into the 1.0 also, and it will not boot into custom bios either. I've reflowed my joints multiple times, and my D0 solder job is good (I believe lol), so I'm really not sure what's going on. Any tips would be greatly appreciated. LPC solder joints have been reflowed like 4 times so they look bad lol, forgive me.
  7. Hi, I am just wondering if anyone with more experience than me can tell me how bad this looks or about any diagnosis clues I can be aware of. The first XBOX I found on ebay last year was surprisingly not modded and I guessed it might be a 1.0. Because of that I didn't want to mod it or open it so I bought another cheap one that had already been opened. I had some fun with that one then I gave it away. In the meantime that 1.0 was calling my name and I bit the bullet and opened it up. Softmod went fine of course. HDD upgrade went fine. Then I wanted to try something more interesting. I looked up the RAM upgrade and it didn't look too bad. That actually went smooth. Luckily the 1.0 is the least work to short circuit the TSOP. So TSOP flash and 128MB RAM was working. I kind of surprised myself. I was fumbling around not really thinking through things and I wanted to see if I could flash an original BIOS back to it. That was the end of the fun for me. After the flash it reboots and goes into the blinking red. I realized the BIOS probably didn't like having 128MB RAM so I used my heat gut to remove my just added RAM. That wasn't it. I knew it I had a big project ahead of me. That was when I found the Open Xenium modchip that apparently is supposed to divert the boot to it's own BIOS. Hence my question in this forum. I didn't see how I was going to remove all that solder from the LPC ports with a solder braid or any other way for that matter. I realized I might be able to use my heat gun again. I had some bad luck and didn't realize how hot I was getting my board in the process either. I almost lost 3 components all together but I managed to get 2 of them back on. I circled the remaining problems in my pictures below. Is any of this repairable? The Open Xenium chip makes it to a red LED but XBOX still only boots to the blinking red lights. I was pretty happy with my soldering of the wire but not so happy with my soldering of the LPC jumpers. The board took some damage. From what the pictures say is this beyond repair? If the Open Xenium chip is making it to a red LED am I close? Thanks all you smart folks!
  8. I am really glad I found this forum website. Last year when I started modding most of the content I found online was so outdated. Somehow I missed this website. Are unopened and unmodded XBOXs becoming more and more rare? Well, I suppose I know the obvious answer to that question - yes. My real question is to the professional collectors. What is your opinion on breaking of the stickers on and opening up suspected rare XBOXs? Do you do it when you get one to inspect for dust and corrosion or is it more important to a collector to keep the stickers intact? Aside from obviously rare limited edition XBOXs what version(s) 1.0-1.6b are the most rare? One would think 1.0 XBOXs are the most valued and desirable. Are 1.0 XBOXs desirable to collectors? Are certain versions 1.0-1.6b becoming more desirable or rare than others?
  9. I built myself a few open xeniums mainly to run a LCD on my 1.0. Everything does work but I'm having a strange issue with xenium os holding the wallpaper I selected and taking a few extra seconds to load my c or e partition when adding my .bins after reboot. It doesn't do it when the LCD is connected. Is this just the cpld being bogged down? Also noticed sometimes the LCD goes blank when playing games or navigating the menus.
  10. I've already played the GTA and True Crime titles which are available for other consoles and PC, does the XBox support other good contemporary (modern age) open-world / free-roaming action game ? Example: driving, shooting, exploring the surrounding freely (by feet), action/fighting, etc... or genre-specific (like only driving, only fighting, only shooting, etc..) in a whole city to explore (with no loading screens or mission sub-divisions...)
  11. i first installed an aladin chip in the xbox cause i had one laying around. xbox worked great with it. my open xenuim chip came today so i installed it. the ox menu comes up when i boot the console but i have no idea how to get the hexen2020 disk to boot with it so i can install the os. please help.
  12. Out of nowhere today my 1.6b, X3, 2tb Xbox won't boot. Symptoms are: no frag, the console appears to be booting dvd drive will not eject when the button is pressed. The eject button blinks quickly and you can hear the drive spinning down but it never ejects long press of eject and power gives the pink executor logo on the panel and displays the outline of the Flashbios screen but remains blank Single press of the power button lights the Xecuter logo up red for a few seconds then blue as normal, no boot So, I originally thought the chip might have somehow died, but it absolutely cannot be. I completely disassembled the box, removed the X3 from the pinheaded, put the original IDE cable and hard drive back in, and bypassed the X3 board that interfaces with the power/eject buttons. The console appears to be booting but no audio or video (tv behaves as if it is getting no input signal). I have tried with both the OEM composite cable and the OEM component cable (breakout box) with no change. So now I'm convinced the chip is fine and something died in the console but can't find anything similar when searching. Everything on the motherboard looks fine and this console has worked fine since being modded in 2005. Any ideas?
  13. Greetings again! Running XeniumOS 2.3.1, but it turns out no bios are present. I've done some research, but the information is scattered from over 15 years and there are a lot of different opinions on the matter. What are the present day recommended bios for open xenium running xenium 2.3.1? Are there any bios/dashboard packages or bundles available? Thanks!
  14. Greetings! I am very new to the OG XBOX (both the console and the forums). I have a 1.4v xbox that I have dusted off recently to install Open Xenium chip. The console was a bit dirty, so I gave it a good cleaning, removed the clock capacitor (which had just started to leak), replaced the fan with a Nexus, and installed the new open Xenium chip. The system seems to be running great and immediately boots into the Xenium OS screen when powered on. The problem: no controller inputs are recognized in any of the controller ports (I've tried with four different working controllers). So basically I boot to Xenium OS, but cannot select any of the menu options. (I should also mention that before the Xenium install, everything had been working fine). Now, when this first happened, naturally my thought was that I had not properly reconnected the ports back to the motherboard, but upon checking they seemed to be well connected (I cleaned the ports and reconnected for good measure). I have looked at the traces on the motherboard and they seem fine. I imagine the chip install went okay since I can boot into Xenium OS(?) Port have been cleaned thoroughly. The only thing I have not tried is swapping the 1&2 ports with the 3&4 ports (in case there is a problem with port #1, and Xenium OS will only recognize input from Port #1???) Does anyone have any idea what the problem may be? It seems odd that none of the 4 controller ports are working, and all I am left with is an idle Xenium OS screen on my system. Could it be a single bad solder joint on the Xenium chip?Could it be that Port #1 is busted? Thanks for the help!
  15. Hi I recently installed and openxenium modchip chip. It is working flawlessly. I want to do two things with the Xbox. Number one I want it to play the library of Xbox games. Number to I want to make it an emulation box. Here are the problems I'm running into. 1) when I try to install Rocky 5 XBMC emu station via FTP it locks up with just a few kilobytes left during the transfer. I have tried to build my own version and use the pre-built version. 2) second thing is I want to replace the dash with a good dash and I'm looking for recommendations. 3) is there any software that will rebuild a hard drive to bone stock? Or a listing of what would reside on the hard drive in a bone stock as new Manor? Thanks in Advance, Rob
  16. is there an alternate place to solder the d0 port than the chip ? im trying to do a hotswap to reflash my other chip
  17. Ive been working on an open source legal modchip project, here's a pic of my first one. Yes the soldering is rough (thats being nice) but its basically an Aladdin open source clone with XBlast

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.