Jump to content
OGXbox.com

OG Xbox Non V1.6 with Xecuter X3 CE chip installed.. Advice needed


Silver
 Share

Recommended Posts

I have an xbox with a X3 CE chip installed with the attached bank switches. I was able to update to flashbios  3.0.1. 

Bank 1234: on on off off

This xbox does not get passed the Xecuter boot screen when I short press the power button (chip enabled). If I long press the power button (chip disabled) I get code 13. If I long press the power button with an original xbox game in the DVD drive the game runs no issues. I am also able to reach the flashBios screen by long pressing the eject an power buttons together. I bought this xbox a while back and have been trying to make it work properly. I believe I'm missing another bios file but I'm really not sure. Any help or advice would be greatly appreciated.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Silver said:

I have an xbox with a X3 CE chip installed with the attached bank switches. I was able to update to flashbios  3.0.1. 

Bank 1234: on on off off

This xbox does not get passed the Xecuter boot screen when I short press the power button (chip enabled). If I long press the power button (chip disabled) I get code 13. If I long press the power button with an original xbox game in the DVD drive the game runs no issues. I am also able to reach the flashBios screen by long pressing the eject an power buttons together. I bought this xbox a while back and have been trying to make it work properly. I believe I'm missing another bios file but I'm really not sure. Any help or advice would be greatly appreciated.

It's time to flash the X3 BIOS Build 3294 to the modchip using FlashBIOS's network flash option.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Sooo, are you up and running now, fully? The X3 should have already had a copy of flashbios stored in its 256k backup flash bank, which can be booted by pressing power and eject simultaniously at powerup. The backup bank is isolated and separate from the 8 256k (2MB) flash banks for safety.

Hell yeah, links are allowed. What do you think this is, 2005? 😛

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Bowlsnapper said:

Sooo, are you up and running now, fully? The X3 should have already had a copy of flashbios stored in its 256k backup flash bank, which can be booted by pressing power and eject simultaniously at powerup. The backup bank is isolated and separate from the 8 256k (2MB) flash banks for safety.

Hell yeah, links are allowed. What do you think this is, 2005? 😛

When I press the power and eject buttons I get the flash bios screen. I don't really mess with the switches. Hopefully today I should be up and running.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Silver said:

When I press the power and eject buttons I get the flash bios screen. I don't really mess with the switches. Hopefully today I should be up and running.

Thankfully, the switches donˋt need to be messed with much. Itˋs 1&2 for the first 1MB bank (1234) and just switch 2 for the second 1MB bank (5678). You can also have NO switches selected for the first 1MB bank, which is a contingency created for a situation where you donˋt have a switch panel hooked up for whatever reason... or if the switch panel fails, somehow.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.