Jump to content
OGXbox.com

Diy XErc2 Ir-Mod Files


N64 freak
 Share

Recommended Posts

Since the Sickmods site has vanished i thought it might be worth saving the information from there open source projects.

Having a backup of the user manual, source code and the shematic can't hurt. So here are the files for anyone who wants to build a couple Xerc2s.

And for anyone who wants to build them i uploaded my panelized Layout here: Xerc2 Panelized

 

Have fun building and using the Xerc2 ir mod! :)

 

 

 

xerc2_schematic.png

XERC2XE-InstallDiagram.jpg

Xerc2 Firmware.zip XERC2XE-UsersManual.pdf

  • Like 3
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

I added the link so people can order my Design if they wan‘t to but i‘m not really interested in putting out the Gerber files.

You can of course design your own boards and order wherever you want. This is just an offer. And ~160 Xerc2 boards per order is a lifetime supply anyway. Your decision ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 6/2/2019 at 8:53 AM, N64 freak said:

I added the link so people can order my Design if they wan‘t to but i‘m not really interested in putting out the Gerber files.

You can of course design your own boards and order wherever you want. This is just an offer. And ~160 Xerc2 boards per order is a lifetime supply anyway. Your decision ;)

@N64 freak, you removed your design from dirtypcbs.com?

Link to comment
Share on other sites

@TEK Nemesis No the design should still be there. Just added my front underglow led stripes so it might have been temporily unavaylable while i uploaded the other file.

Should work fine now i just tested the link!

There's now also a Panel full of 1.6 LPC rebuild PCBs and the mentioned front underglow PCBs for anyone interested.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, N64 freak said:

@TEK Nemesis No the design should still be there. Just added my front underglow led stripes so it might have been temporily unavaylable while i uploaded the other file.

Should work fine now i just tested the link!

There's now also a Panel full of 1.6 LPC rebuild PCBs and the mentioned front underglow PCBs for anyone interested.

It's there now.  Thank you.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 6 months later...
On 6/10/2019 at 8:29 AM, thePiratePimp said:

Any chance the PulseVU got saved as well?

I attached some schematics. If you need anything else let me know and I might have it or be able to find it for you.  I don't think I have any board files, though I did see an OSHpark version floating around a while back so someone must have them.

Hope these help someone. 

pulsevu2_schematic.jpg

pulsevu2x_schematic.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, DNA64 said:

I attached some schematics. If you need anything else let me know and I might have it or be able to find it for you.  I don't think I have any board files, though I did see an OSHpark version floating around a while back so someone must have them.

Hope these help someone. 

thank you, bud.
what about the code for atiny45?

Link to comment
Share on other sites

Yeah, that's the problem no one seems to have backed up the source files from http://svn.sickmods.net/.

The Wayback Machine has the directory listing and a couple of the files, pulsevu2.aps and startuptest.c, but not all of the files listed below:

pulsevu2 - Revision 2: /


Powered by Subversion version 1.5.1 (r32289).

or the builds/ files (only the listing of the files) or the scilab/ files (nothing captured):

pulsevu2 - Revision 2: /builds


Powered by Subversion version 1.5.1 (r32289).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
On 6/2/2019 at 7:31 PM, bluemeanie23 said:

What kind of components do I need?

U1 = ATTINY 85-20 SU?
MMBT3906 = MMBT3906 SOT32?
R1,2,4 = 10kOhm but what size? 0603?
R3 = 100 Ohm but what size? 0603?
C1= 4.7uF but what size? 0603? I assume 6.3V would be enough?
C2 = 0.1uF but what size? 0603? 6.3V?
D1 = ??? couldn't find that in the original schematic

Edited by Localhorst86
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Localhorst86 said:

What kind of components do I need?

U1 = ATTINY 85-20 SU?
MMBT3906 = MMBT3906 SOT32?
R1,2,4 = 10kOhm but what size? 0603?
R3 = 100 Ohm but what size? 0603?
C1= 4.7uF but what size? 0603? I assume 6.3V would be enough?
C2 = 0.1uF but what size? 0603? 6.3V?
D1 = ??? couldn't find that in the original schematic

Not sure about the packages used in the gerbers, but I think that the diode D1 is a 1N4148 as seen on this OGXbox post. It allows the xerc to be connected to the ir receiver in the xbox dvd playback kit.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DobaMuffin said:

Not sure about the packages used in the gerbers, but I think that the diode D1 is a 1N4148 as seen on this OGXbox post. It allows the xerc to be connected to the ir receiver in the xbox dvd playback kit.

thanks, so I guess if I don't solder up the IR receiver from the USB port, I don't actually need that diode.

But I guess I can use the spare IR Receiver I have to salvage the IR unit and wire it directly to IR+/-/d - I just need to figure out which leg is which :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

has anyone built one of these? I just programmed the attiny, I built the board and connected it to the xbox.

WHen I plug the xbox into the wall, I get the pulsing LED which tells me the system is working. However, I can not get the xbox to power on using the remote. When I enter programming mode, the LED also never flashes.

I've tried two different IR receivers (I desoldered the one from the xbox DVD playback kit and another one from a RC6 receiver I used back in the day.) with the same result.

any ideas what might be wrong?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By goldenretrogames
      I just installed a 2TB SSD in my Xbox, as the previous HDD I had in it died. Once I got a dashboard installed (UnleashX 0.39.0528A), I started copying over my games. After 145 games, I started getting errors during FTP. When required, the FTP client would create subdirectories, but then trying to change in to the newly created sub directory would fail. All file uploads would fail as well. I've tried both FileZilla and WinSCP and both have the same problem.
      Here's the error from WinSCP:
      Dir already exists in cache! "/F/Games/<game name>/DATA": Directory not found.
      I deleted the cache volumes on the Xbox, but the error continues to happen. As it stands, I'm unable to upload anything else to the F volume. There's 708GB free on F, so disk space shouldn't be a problem.
      I also did a test using the File Manager app on the Xbox. I created a subdirectory in F:\Games and then copied a file from the E: over to the new subdirectory. The file doesn't show up in the subfolder.
      I did have the my games split between F and G before, but that was because of how the volumes were original configured and there wasn't enough space on a single volume. I should be able to fit everything on F, but this issue is stopping me from doing so.
      In case it matters, I'm using an M8Plus BIOS with LBA48 support which is patched for the XboxHD+. Both F and G are partitioned to about 972GB each.
    • By AlaskaCC
      Had to do a fresh install of FlashFXP. Cannot remember how to move 0-byte files. Just changed the Transfer Mode to Binary instead of Automatic. Hopefully that will fix it. Looking from some help on this one.
       
      Thanks.
    • By DönerSüssSauer
      Hi guys,
      My problem is that i can connect to ftp via filezilla and i can also download games from my hard drive but if i want to upload games it always says connection to  server lost... and then retries. What i have is a Alladin XT plus  and evolution x. Maybe someone knows the problem.

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.