Jump to content
OGXbox.com

Search the Community

Showing results for tags 'time'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules
    • Why Can't I Download?
  • Subscribed Members Only
    • Subscribed Members Only
  • Off Topic
    • New Member Introductions
    • Rumble Pit
    • Suggestion Box.
  • General Xbox Discussion
    • General Xbox Discussion
  • Original Xbox Modding Forum
    • Hardware Mods
    • Modchips
    • TSOP Flashing
    • Softmods
    • Repair
  • Xbox Case Modding
    • Case Mods
    • Lighting & Electrical Mods
  • Tutorials
    • Official Tutorials
    • Tutorial Submission
  • Software
    • Bios
    • Dashboards
    • Installation Disks
    • Applications
    • Games
    • Emulators
    • Homebrew
  • Xbox Collecting
    • Xbox Collection Showcase
  • Rare and Uncommon
    • Rare and Uncommon Xbox Hardware
    • Rare and Uncommon Xbox Software
  • Vendors
    • N64 Freak's Products
    • Barnito's Products
  • Development
    • Rocky5's Projects
  • Online Play
    • Game Night
  • Classifieds
    • Wanted
    • For Sale
  • Moderator Section
    • Moderator Back Room

Product Groups

  • Vendor Forum
  • Membership Subscriptions
  • Forum Ads

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 25 results

  1. Hello, i bought a used v1.0 xbox some months ago, which i've modded. but lately i've had problems with it. It manifested by some times i would turn it on and it does the 3 on/offs then christmas lights. Then all of a sudden it can work again for 5 times, next day i turn it on again, and it won't boot. Have to take out the motherboard and inspect my solderjoints, all ok, into the xbox and it might work again, if not repeat process etc. past 2 days i've used it, it's been working perfect then i noticed it just suddenly freezes and throws a high pitch sound on the speakers without me doing anything but just idling in xbmc menu somewhere. And now it won't start sucessfully at all. just christmas lights. And no occasional luck booting it up successfully either. I installed a aladdin modchip in it and have long been suspecting the solderwork there, since sometimes it boots and sometimes not. But now i'm thinking it might be the PSU that is the root of the problems. I looked at another thread and did the voltage testing on the 12v plug pin by starting the PSU and not connecting it to the motherboard. All the wires showed correct voltage except two. The blue wire (or grey as it is on the plug pin) is supposed to be 3.3v but shows 0.04v and the yellow wire which is supposed to be 12v but is showing 5.89v. I'm posting a picture of the psu and you can see 1 capacitor that is very bulged, i've marked it with red arrow. Should i swap out these caps with new ones? are they responsible for the incorrect voltage on specifically those 2 pins? Also the big caps on the motherboard is not bulged but i understand they can very well be off also, even it doesn't show to the naked eye. So basically are the problems coming from the PSU or the motherboard, Would it be enough to just swap out the 3 caps on the psu, you think? What about the big black 400V 180uF one? that can be a culprit too? Btw, when i started up the PSU with no load i can hear a sound coming from the big black 400v capacitator. it's buzzingsound with short 10milliseconds stops in between like as if electrolytic fluid is boiling and hissing in there. is that normal? With load it makes a lower clicking sound. it's prob just the hz from the powerline maybe.
  2. HELLO, Hey guys and gals. I have been a OG xbox owner since I kicked my PS2 to the side for real online gaming way back when. I never was much of a collector, just a gamer. As time has gone on I am now more of a collector and less of a gamer due to life and work always consuming the free time. Since I only ever owned a standard black console I have since started collecting for the now aging system, now I have a total of 12 OG xboxes. CIB JAP dead or alive system, a crystal clear system and a ton of the black ones to include an original Trusty mod console with an Xecuter 3 chip and the lovely front panel with screen and bank selection. I've also managed to snag a freshly built N64 Freak system direct from the source to round out the collection. What brings me here? Well all of these stock black consoles. I repair consoles and install mods for fun, started a small business to try and support my desire to tinker. I've done PC-Engine LT, Super CD-ROM, TurboGrafx, Turbo CD, Vectrex, Atari, etc rebuilds. HDMI mods for NES, Dreamcast, N64, OG Xbox, Saturn to name a few. Rebuild laseractives and many IPS screens to many handhelds, gameboys to lynx to wonder swans... At this point I've done most of the hardware stuff and I want and need to deep dive the software side to gain a better understanding. I've recapped, installed HDMI in most and added mod chips to most of the remaining black consoles and I want to upgrade the drives and make these things one stop shopping for gaming so I am here to learn. So if I can help out in any way let me know, talk collecting or share war stories I am all in. Cheers, Joe
  3. About to tsop my 1.2. i have the latest og xbox installer disc, my 80 wire ide cable is ready to go, soft mod is in place, I have my sata 2.5 inch adapter and 250 gig hdd to put in. I also have my xonductive paint for the tsop. I have seen all the tutoruals on yt that i can find but i am stuck with wondering if i should use evox or ind bios. This will be my first time tsop flashing and adding a bigger drive. I havent even seen whats on the ogxb disc yet. Is there a tutorial on ogxb installer? Or any other suggestions?
  4. Hi All, Thought I'd post a quick hello as I work my way through the huge overload of information on the internet with regards to modding. I believe I have a v1.4 or v1.5 as I have a Focus video chip. The internal condition is remarkable and shows how well I looked after it when younger - but now I want to be able to show my kids some of the games I played on the Xbox and before using an emulator so I'll be reading through guides etc on here
  5. Hey guys! I've got a couple boxes I threw some SSDs into recently and they don't load the dash, but as it says on the tin, only every OTHER time I turn it on. Startup works normally up until AFTER the "X" logo. Either the LED will stay solid green, and the screen will just be completely black forever (to be fair, only ever left it for about and hour while I was doing other stuff for giggles) OR the LED goes solid red like I've set it and loads UnleashX A-okay. Things both run like a champ in this state, haven't seen anything unusual, even the temps are great with stock paste. This happens with: - 2 brand new ADATA ASU655SS-480GT-C units, both of which were cloned from an IDE-based box with a 750GB seagate. The system they were cloned from was 1.6, softmodded with SID5, then upgraded to Rocky5. No issues on that console. These drives have NOT been tested in other functional consoles. Yet. - Three 80-wire IDE cables, two of which were running active duty in other consoles prior to testing and one of which died for some reason during the test. - Four IDE-SATA adapters - an HDE, a Startech IDE2SAT, and 2 Startech IDE2SAT2s (I haven't gone through the trouble of comparing ALL adapter and cable combos but at this point I don't think it matters) - A 1.4 and 1.6 version console - UnleashX Version 0.39.0528A Build 584, as installed by Rocky5's softmod The fact that the LED stays green on the failed boot seems like the system somehow things everything is normal and the SSD has just... stopped? Somewhere? I'm not sure. I think maybe this could be related to the BIOS or DVD drive, as both consoles are only softmodded. I plan to TSOP the 1.4 anyway, but I can't TSOP the 1.6 or (easily) remove its DVD drive, which I'm not inclined to do anyway as it works great. Wondering if anyone had some suggestions I perhaps haven't tried yet. Thanks so much for any and all assistance!
  6. All, I just recently ressurected my old xbox, and upgraded it to a 2tb drive. I had to upgrade the bios on the chip in order to properly have the system see all the new space. I did so by using the hexen disc. So this worked, but now if i use the Xecutor bios, it takes a little over 10 seconds for it to get to the boot animation screen. If i use evox, its a little quicker, but not by that much. Anything i can do to increase the speed? On the old xecutor bios it was instantaneous. Thanks in advance!
  7. Just want to share my first 128MB upgrade of a green limited XBox. Next one is the crystal XBox and after that the green Halo edition which I bought for 10,-€ because of a missing top cover. YT Link (Not realy mutch to see except for the XBlast lite test) : https://youtu.be/XxzrjwTTwGs
  8. I'm an absolute cretin and have wanted to go for a paint job similar to the look of the official Mountaindew xbox but instead of neon green i'll have it as neon orange or something. What would you guys recommend?
  9. Been sitting on 10 boxes for quite some time. Finally declock capped them and started the modding process. Glad this resource is here.
  10. Description: Xbox port of the homebrew game: Zelda - Time To Triumph. Includes source code. Ported to xbox by: Neobomb Version: 1.2 Download link | Password: ogxbox.com
  11. My name is Mikey and I'd like to say hi to this community! I'm able to answer allot of questions and also help others find the information they may need to help them out.
  12. Hey guys, I'm trying to find the problem of this Delta psu, it's a us 110v psu. I turn it on, and after some time the console turns off. If I try to turn it on again, it does, but it turns off in a shorter time. It goes like this until it doesn't turn on anymore. If I unplug it and wait some time, it goes back to working until it decides to turn off again. I've checked all caps and all seems to be in working condition. This psu has been repaired before by someone else before I got my hands on it, the fuse has been replaced and the old varistor left some black fumes around it. There isn't any visible damage on the components. Any tips? I just noticed I created the thread in the wrong section. Sorry about that
  13. Hi everyone! Been following this forum for some time and watching plenty of Youtube videos on modding the OG Xbox. I got my first Xbox the first Christmas it was out and fell in love immediately. While I have love and respect for the other players (Sony, Nintendo, and Sega at the time), Xbox holds a special place in my heart. I think to this day, the OG Xbox is one of my favorite systems, mainly for all the great games and nostalgia is has provided over the years. Having been stuck at home during this coronavirus crisis, I finally cleaned up my game room and dug out an old Xbox 1.4 I got for sale. I successfully softmodded it with Rocky5, and I believe TSOP'd correctly the two bridges. Next step is to flash and eventually upgrade the HDD. Anyway, thanks for making this such a great forum for Xbox fans and modders. I look forward to getting insight into the modding community moving forward.
  14. I recently took my old xecuter 2 modded 1.4 xbox out of storage and have replaced the drive and removed the clock cap and its working great. The only issue is if i power off for a few mins and then power on I get a blank screen and it wont boot. If i disable the mod chip and go into the normal OS its looking to set the time(fair enough as i removed the cap). Once i set the time and enable the mod chip it boots fine. Is there a way to hard set the time so this doesn't always happen. My UnleashX front end gets the time from the internet correctly anyway. Any help or guidance appreciated guys.
  15. Hi all! I think I'm in the right place. First bought this awesome console back in May 2002 as a gift to myself for finishing college (4 years late but I finished!) Became a big video game fan on and off ever since. Having this in 02 made me buy a PS2 as a birthday gift that summer. I'm a Sony and MS game console guy. Just recently picked up my OG Xbox from ebay and now I watched some videos to take it apart. I got a 1.6 and wanted to check how its guts look. I want to post pics to get opinions or a diagnosis from you experst if I should go any further with taking it apart. It's playing fine and hooked up to my 1080p Vizio via HDMI. Hope to talk to some of you and get some direction where to post my pics. Thanks!
  16. My wife says I have an addiction. I have too many and I will only keep TWO. I have many working xboxes - all tsop flashed and most with upgraded IDE drives / cables. Not going to ask for a fortune. My hobby was mostly fixing and flashing all of these. I haven't touched many for a long time - but they work. I have extra cases, power supplies, controllers, games... LOTS. I'm in Canada and would like to sell to Canada but would sell to the US. I will only charge for the shipping and about $5 extra to cover the cost of boxing them up safely. Email me at p[email protected] - I live in central Canada (Moose Jaw, Saskatchewan) and yes... that is real. Just north of North Dakota. Send me an email and what you are looking for. It has been a hobby.... time to move on - but I am probably going to always fix these!!
  17. I have a 2 modded xbox which have been sitting in a box for 10+ years - one is chipped (bought it this way and don't know the chip), and the other softmodded (I did it with the Bert & Ernie exploit 10+ years ago). I recently took them out and having a great time playing some old games on them. So at a local yard sale I picked up a xbox for $5. I want to softmod it, but forgot all the details/instructions. I just ftp''ed into my softmodded and see I renamed the c:/fonts to c:/f0nts and in the original c:/fonts have the 2 bert and ernie files. From memory I think the xbe files on the root are the modded dashboard. So my question is, if I copy Bert and Ernie to the c:/fonts and copy all the files from my root to the new xbox, is that all I need? Also, before the mod do I need to update the dash/kernel - does it matter? I don't plan to use any xbox live, so can I leave the kernel as-is? Also, the way I softmodded my previous unit was by hotswapping using my chipped xbox. If I recall, I need to boot both, then unplug the ide cables from each and quickly plug the unmodded hdd to the chipped xbox - I then have access to the hdd files to add the files. Any advice would be appreciated. Or if you have a link to an instruction page that would be great too (I searched google but nothing exists anymore). Thanks
  18. I installed Rocky5's Xbox Softmodding Tool v1.1.6 on both my v.12 and v1.6. The clock is set to autoset the time /date but it seems to be getting the wrong timezone, and I can't find where to change it. Could it be it needs a different SMTP IP address? I'm on GMT +0 (Lisbon, London).
  19. Well, this question goes to those of you who have done this before. I recently got a TSOP'ed v1.2 xbox with ind bios 5004, 128 mb ram, 1ghz and 160 gb hdd. I also have a chipped v1.6 xbox with 2TB hdd (segate barracuda 7200 rpm) - and i made a clone of this 2TB to put into my TSOP box. I checked that the 2TB cloned hdd (seagate barracuda 5400 rpm) worked fine in my chipped xbox. And it did. Then i took the TSOP xbox, installed a 80 ribbon cable with a startech ide2sat2 adapter (jumper pins to master) and connected my new cloned hdd. [EDIT:] I start it and it a black screen with the letters "ind bios" appear.. i hear the hdd spin up twice... and nothing happens.. then i press eject button twice and the white ind bios splash screen appears, from here it takes some 10-20 seconds until dashboard appears. [/EDIT] On my chipped xbox it takes 10 seconds. What can i do to speed up the boot process ? RUn EVtools on indbios ?
  20. im very new to modding and have only soft modded my xbox but would like to take it to the next level. from anyone who has hard modded there console before is there any rookie mistakes that could be avoided or things to look out for ? bare in mind im nervous just to open the thing up lol . thanks
  21. i shouldnt have to make posts to download something but whatever. so this is 1 post i guess
  22. Hey there everyone. Yet another new fella here. I have been into modding these wonderful machines for a few years now. Figured it is time to reach out into a community a little. Im a 40 something gamer nerd with a job, wife, kids, mortgage, and a dog. What spare time i find i run off to the laboratory and tinker and modify game consoles. The OG Box was my favorite console in its heyday and I would still put it in my top 3 all time list. Thanks for having me.
  23. Hey there everyone. Yet another new fella here. I have been into modding these wonderful machines for a few years now. Figured it is time to reach out into a community a little. Im a 40 something gamer nerd with a job, wife, kids, mortgage, and a dog. What spare time i find i run off to the laboratory and tinker and modify game consoles. The OG Box was my favorite console in its heyday and I would still put it in my top 3 all time list. Thanks for having me.
  24. Just saying ay, and I don't exclusively mod Xboxes but I've done a lot of work with them and experimenting. I've decided to document it all using youtube now. And for anyone curious I'm currently doing some experiments using conductive paints, starting with the membrane pads used in most digital inputs. Eventually I'll get a stock xbox on hand for something but for now I'm dealing with something that plagues some devices more than others
  25. This is my frist time working with a Tsop im looking for advice ik i got 1..0 1.1 versions does this wire need to be a single copper or can it be threaded also hexen i can find but a bios checker i can not fine any where

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.