Jump to content
OGXbox.com

Xbox original V1.0 TSOP XBlast OS


snow625
 Share

Recommended Posts

Hi!

I have Xbox original v1.0. component cable

I made Tsop and it work greate.

I hope to make ram upgreade, but first i write XBlast OS on my bios. after rebut I donot see start console.

XBlast OS in ThuHexen 2021 256kb 

Maybe it work only with composite cable?

can i flash the bios with programmer ? it is posible ?

 

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, snow625 said:

Maybe it work only with composite cable?

 

I have got Xblast on a mod chip and that works with component output(Wii2hdmi internal kit)

I know Xblast has problems with non genuine controllers but it should still display on the screen so maybe you have got a bad flash

Is the Xbox led flashing?

32 minutes ago, snow625 said:

can i flash the bios with programmer ? it is posible ?

Maybe but it would be easier to fit a modchip as the use a external TSOP chip flasher you need to remove the TSOP chip from the board.

 

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, snow625 said:

What kind of the bios will better to flash on tsop wich to work with 500GB and to work with 128mb in the feature? 

Either the X2-5035.67 (512kb) or the Ind5004 (265kb)

On the version 1.0 -1.1 boards I use the X2-5035 and on the 1.2 - 1.4 I use the Ind5004

If the Xbox has still got 64meg ram or is a 1.6 then I use the EvoxM8plus and all the above BIOS files will work with a 500gb, 1tb, 2tb, 3tb (2.2 usable) hard drive.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to comment
Share on other sites

It is not the 1st time I have read about this happening, what brand of TSOP is in the Xbox?

If you have a HDD with BIOS files on C drive in a bios folder it might work with a flash from HDD.

The easy way now is to fit a modchip, 

 

I always use a mod chip with Xblast when doing ram upgrades and this stops this hassle.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Great example for what I wrote recently on reddit. XBLastOS does not belong on a TSOP.

So you have to options.

  1. External flasher (Desoldering you TSOP to flash it with a programmer)
  2. ModChip (Would go with an XBlast Lite to recover your TSOP which should be possible since there is no EvoX bios on it)
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, snow625 said:

Yes, it work on composite cable! 

What kind of the bios will better to flash on tsop wich to work with 500GB and to work with 128mb in the feature? 

XBlast doesn't do normal Xbox operations - play homebrew apps and games.  It's an OS for the XBlast Lite modchip to control it and boot a different modified Xbox BIOS.

Edit: It can be used as a tool to test additional RAM for 64MB to 128MB expansion and has a few other utility tools to work with various Xbox items - EEPROM, Hard drive, BIOS updates, informational screens, etc.

https://bitbucket.org/psyko_chewbacca/lpcmod_os/wiki/Home

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By alcatraz68
      For some reason while trying to flash a new bios to my TSOP I got a message saying 'programming failed', and now I get no picture when my console boots and the LED flashed red and green. So i'm thinking it's bricked. I was wondering if I installed a mod chip would this then save the console? I've seen an 'Aladdin XT+4032 X2 Plus' on eBay and the installation seems very simple for these chips.
    • By Incursion64
      Hello, hoping someone can help here.  I've made several xblast aladdin chips, as well as the Jafar chips, and quickboot will never boot the designated bios i have selected in Xblast Settings.  No matter what i do, it always boots to the Xblast OS.  For example: i have quickboot set to yes, i have X25035 as my 512k Bank(0), IND5003 as bank(1), and Cromwell as bank (2) aka Xblast.  If i assign either the 256k or the 512k bios to launch pressing the Eject button, it will work as it's supposed to.  
    • By iVirtualZero
      Hi i have a Xbox 1.0 with a corrupt bios and i discovered that the TSOP mod wasn’t done before i flashed it and ended up corrupting the bios. I tried the 3 wire trick and that didn’t work and can’t seem to find any bios reflash settings on the Open Xenium mod chip. So that really only leaves me with flashing a new chip and soldering it in. Is that the only option i have?  

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.