Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'audio'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Off Topic
    • New Member Introductions
    • Rumble Pit
    • Suggestion Box.
  • General Xbox Discussion
    • General Xbox Discussion
  • Original Xbox Modding Forum
    • Hardware Mods
    • Modchips
    • TSOP Flashing
    • Softmods
    • Repair
  • Xbox Case Modding
    • Case Mods
    • Lighting & Electrical Mods
  • Tutorials
    • Official Tutorials
    • Tutorial Submission
  • Software
    • Bios
    • Dashboards
    • Installation Disks
    • Applications
    • Games
    • Emulators
    • Homebrew
  • Xbox Collecting
    • Xbox Collection Showcase
  • Rare and Uncommon
    • Rare and Uncommon Xbox Hardware
    • Rare and Uncommon Xbox Software
  • Vendors
    • N64 Freak's Products
    • Barnito's Products
  • Development
    • Rocky5's Projects
  • Online Play
    • Game Night
  • Classifieds
    • Wanted
    • For Sale
  • Moderator Section
    • Moderator Back Room

Product Groups

  • Vendor Forum
  • Membership Subscriptions
  • Forum Ads

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 6 results

  1. Out of nowhere today my 1.6b, X3, 2tb Xbox won't boot. Symptoms are: no frag, the console appears to be booting dvd drive will not eject when the button is pressed. The eject button blinks quickly and you can hear the drive spinning down but it never ejects long press of eject and power gives the pink executor logo on the panel and displays the outline of the Flashbios screen but remains blank Single press of the power button lights the Xecuter logo up red for a few seconds then blue as normal, no boot So, I originally thought the chip might have somehow died, but it absolutely cannot be. I completely disassembled the box, removed the X3 from the pinheaded, put the original IDE cable and hard drive back in, and bypassed the X3 board that interfaces with the power/eject buttons. The console appears to be booting but no audio or video (tv behaves as if it is getting no input signal). I have tried with both the OEM composite cable and the OEM component cable (breakout box) with no change. So now I'm convinced the chip is fine and something died in the console but can't find anything similar when searching. Everything on the motherboard looks fine and this console has worked fine since being modded in 2005. Any ideas?
  2. I know this group has a lot of new HDMI solutions recently, and has focused on the wii2hdmi mods. ( and I know there are more options coming in the near future) Here's a new option for you....I've recently finalized a completely new design (it's been in the works since christmas, but I'm pleased to announce that it is now completely functional) -supports component to HDMI conversion at all supported xbox video resolutions -Wolfson Audio IC to convert S/PDIF signal for the HDMI transmitter -Individually shielded video signals -Internal install will be an option There are two basic ways to take advantage of the digital audio 1)Direct decoding when passed through an HDMI receiver 2)Optical pass through from your TV to you receiver 3) it can also pass the stereo audio to play directly on your TV Sales are probably about a month out still, as I will be sending units out to a few trusted testers and get testing done with some of those problematic xbox systems that are around. https://imgur.com/a/QXP6lcM https://www.chimericsystems.com/product/hdmi-video-adapter
  3. So I've started getting back into using my modded xbox. I've noticed a couple of my dumped titles missing bits of audio. The main one I verified was that for Blinx 2 it's missing the audio for the main menu. Unfortunately no longer have my xbox discs readily available (buried in storage), and I've tried getting dumps from online but the same problem. Main menu music is just not there. I could swear it used to play there. Recently updated to ind-bios 5004, though the problem was there before that update. Also upgraded to a SATA 1TB drive. Wondering if all the dumps I previously create/downloaded are nerfed. I've tried backups from multiple sources and they all have the same problem. Could be me just doing something wrong and dumb, or maybe I just need to keep searching for a good backup? I've tried manually ftp the game as well as using Qwix.
  4. As the title says, I have an Xbox with an incredibly annoying buzz/hum problem. The buzz comes from the speakers of the TV, not the Xbox itself. And only occurs when using the component cables. When using composite cables, the audio is perfectly fine. Haven't tried SCART as I do not have the cable. I'm pretty sure this issue wasn't an issue just a few months ago. I've tried using different power cables, different power sockets (in case of grounding issue)... I think SOMETIMES it depends on what game is being played whether the buzz appears. My Xbox is softmodded, with the only physical mod being a new SATA HDD using an HDD to SATA adapter. Is this a possible cause? The only other thing I can see are three capacitors that LOOK like they are bulging, but no leaking yet. The three caps in question are right below the CPU heatsink, labelled C3E2, C2E5 and C1E1.. I've attached a photo to show the caps. The photo isn't mine, I found it on Google images but it's identical to mine., Are these caps related to audio, or are they related to something else like power? So the question is... does anyone out there have any ideas as to the cause of a buzzing noise with component cables that probably wasn't there a few months ago?
  5. Hi Guys. I recently picked up a Halo Edition Original Xbox that has not been modded. It is completely stock. It powers on and has a solid green light around the eject button, however the drive will not eject and it does not output video or audio. I have tried both component cables as well as composite cables that work with another Xbox. I have also searched the web for help but have not come up with anything. Do you guys have any ideas as to what could be wrong? Could I possibly have bad video and audio output chips? Thank you in advance for any help or suggestions you might have.
  6. I'm interested to know once the original Xbox is modded what can can the king of emulation play?for movies what kind of movie formats can she play? For example MP4 Avi Etc. Also would be nice to know what kind of music and picture files will work with the original Xbox for example MP3? Wave? Jpeg? Either a list or a link would be great. I got a lot of cool stuff that can go on the Xbox and we all know how FTP speeds are..lol Thanks Frank

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.