Jump to content

Recommended Posts

Hello.

 

1- I installed for the first time an Alladin xt Plus2. When I just plug my Xbox with the Power cable the red light on the chip immediately turns on. Shouldn't turn only when I turn on the Xbox?

I am afraid I did smth wrong. The chip works fine anyways. It appears the EVOX logo. 

 

2- Is it normal xbox heats up more than the usual before I installed the chip? The heat sink kinda burns after the chip installation. I changed for a new 250gb hdd. Is that the reason for the heat problem? Should I change the cable for an 80 pins to don't heat up a lot?

 

Thanks. 

Edited by moreno9
Link to post
Share on other sites

It is fitted in a version 1.6

2 options

1st is cut the 5 volt supply pin from the LPC pin header.

1029FDFD-C094-4F68-B53E-02BFE5379C30.png.3f87566279ec5fed89b3412acb2834d2.png.6641940f325b6e98afd8bef063130d7e.png

2nd is to cut the led trace on the mod chip and reroute to the 3 volt supply like the black line. This way the led is switched and it can still be used in the 1.0 -1.4.

IMG_20200708_193309.thumb.jpg.dc358fd60baf88b9c74c35da9f29488e.jpg

I also link the BT to pin2 and not to the power button as shown in this pic

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, SS_Dave said:

It is fitted in a version 1.6

2 options

1st is cut the 5 volt supply pin from the LPC pin header.

1029FDFD-C094-4F68-B53E-02BFE5379C30.png.3f87566279ec5fed89b3412acb2834d2.png.6641940f325b6e98afd8bef063130d7e.png

2nd is to cut the led trace on the mod chip and reroute to the 3 volt supply like the black line. This way the led is switched and it can still be used in the 1.0 -1.4.

IMG_20200708_193309.thumb.jpg.dc358fd60baf88b9c74c35da9f29488e.jpg

I also link the BT to pin2 and not to the power button as shown in this pic

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Can you please take a look at my second question? I am kinda concern. Maybe it is some flux on the motherboard that hasn't been properly cleaned up?

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, moreno9 said:

Is it normal xbox heats up more than the usual before I installed the chip? The heat sink kinda burns after the chip installation. I changed for a new 250gb hdd. Is that the reason for the heat problem? Should I change the cable for an 80 pins to don't heat up a lot?

The heat sinks can get to hot to touch and defiantly to hot to hold your hand on it especially when the Xbox is running with it disassembled as the hard drive and DVD drive holders form part of the thermal ducting.
also the temperature reading in Evolution X dash can/will read 7 to 8 degrees Celsius hotter on a version 1.6

The 80 way IDE cable can help with data transfer when using large hard drives (160gb and up)

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, SS_Dave said:

The heat sinks can get to hot to touch and defiantly to hot to hold your hand on it especially when the Xbox is running with it disassembled as the hard drive and DVD drive holders form part of the thermal ducting.
also the temperature reading in Evolution X dash can/will read 7 to 8 degrees Celsius hotter on a version 1.6

The 80 way IDE cable can help with data transfer when using large hard drives (160gb and up)

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Thanks man. You're amazing xD

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By double0zero
      I've been able to customize just about everything in XMBC4gamers, I have a softmodded xbox original, and I noticed in the profile select screen, where I can either select manage profiles, or select a profile with my xbox games or emulators.

      The profile select screen is what boots up for me right away when I turn on the xbox, so the first thing I see is like crummy boxes and a baby blue background. Is there any sort of dark mode? I don't need a crazy skin, I just want to change the colors, is there anyway to change a line of code in a file to change it? Does anyone know how to contact the creators to ask?

      This would be the icing on the cake for me after setting up a sweet system

      Thanks!
    • By Josweet
      Since buying the classic back in 2001 & modding it, then three more in 2004 & modding those also, this week i decided to crack them all open and get them back up together after many, many years of service.... untouched!
       The upgraded HDD's are getting noisy & the rom trays stopped working way back when, so i would just ftp games across.
       I have so far stripped & cleaned them thoroughly, desoldered the clock cap in two and fixed the rom draw trays in all consoles. ... however i need to advice on parts!
      At least one of the rom drives are failing to read discs so i want to replace the laser, as tweaking the potentiometer would be only be a temp fix imo.
      Where would be the place to go to buy
      * Replacement lasers
      * Timer caps ( this is what im considering atm) 5.5v/1F  https://www.ebay.co.uk/itm/283213698254?hash=item41f0da14ce:g:exAAAOSw8-lccKry
      * Belts, as one of those is looking a little warped ? 
      I found some stuff over at Aliexpress (modchips) but unsure about the rest
      Giving back>>
      I found that over time the case screws had become sloppy and would not tighten even though the top screw case standoff's were not cracked. which is the usual case.
       The internals of them are basically just bored out to much. To fix, i cut the end off a Cable tie (Zip tie)  to match the length of the stand off and inserted it.
       Thats it, all tightened up as should be at the cost and ease of nothing   Hope this help someone.
    • By vkcpolice
      Hi all im a newbie to your forum and to og xbox homebrew.
      i recently purchased one of those 2tb modded og xbox from ebay that was already setup.
      im not a newbie to the homebrew scene just to og xbox
      i went to use the download tool in the xbmc
      i wanted to download some homebrew games like half life ect.
      every time i go to download something i get an error message asking me for a default xde file.
      im confused by this as i have searched all my directories and cant find anything.
      i have tried to google this issue and i cant find anything about it. the only results i get are for kodi??
      i know its probably a really simple issue and a easy fix but im so new to the platform im not really sure where to start.
      as the xbox was not modded by me i do not know what files are on there or what is required to download software from the download utility.
      any help on this would be awesome.
      thank you all very much :)

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.