Jump to content

Aladdin XS modchip, cant load hexen from the first try


Recommended Posts

First of all, thank you dear community for the oportunity to be a part of something good!

I have a strange problem, have xbox 1.4 with aladdin XS MODCHIP, an older modchip ,but nonetheless it is working,

As i want to upgrade to larger HDD, i pot-ed thomson drive, because it was failing, i put the 80 gb hdd, but i get error 13 and/or 16, 

the problem is that hexen or slayers cant read dvd from the first try,and always it can read from the second,third,etc.Also reads backups and reads hexen and slayers from retail HDD.

Orange light is ok,evox sign is in the left-upper corner,it tries to read dvd hexen,but gets me to error 13 or 16 (this is only when i put blank HDD instead of the retail one)?

DVD TRIES TO SPIN 2-3 TIMES, BUT NO BOOT TO HEXEN OR SLAYERS DISC,THEN ERRORS FOR MISSSING DASHBOARD

Is there any solution to this?would appreciate very much,i could provide any information needed, THANKS IN ADVANCE

Link to post
Share on other sites

Try a different DVD drive and also when you burn your install disk use a brand name blank DVD-r and write the disk as slow as possible

I use verbatim DVD-r discs with really good success  but some DVD drives just will not work with any non original disk.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

 

Link to post
Share on other sites

Will try that,thank you SS_Dave, its funny when in modchip mode( orange solid light ), and retail 8 GB HDD, SLAYERS OR HEXEN boots right away (with the dvd in the drive), but when i put fresh ata HDD, the dvd doesnt get to boot, like it needs the DASHBOARD TO BOOT FROM DVD, AND THEN I GET ERROR 16,EVEN IF IM IN MODCHIP MODE.

Additional info from slayers disc, if it is worth for anything:

BIOS : M8 plus Official .06

KERNEL: 1.00.5838.01

EvolutionX V+3935

Thank you

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, dee said:

Will try that,thank you SS_Dave, its funny when in modchip mode( orange solid light ), and retail 8 GB HDD, SLAYERS OR HEXEN boots right away (with the dvd in the drive), but when i put fresh ata HDD, the dvd doesnt get to boot, like it needs the DASHBOARD TO BOOT FROM DVD, AND THEN I GET ERROR 16,EVEN IF IM IN MODCHIP MODE.

Additional info from slayers disc, if it is worth for anything:

BIOS : M8 plus Official .06

KERNEL: 1.00.5838.01

EvolutionX V+3935

Thank you

If you can get it to boot from a install disk then I would suggest you reflash the modchip with either a Ind5004.67 or a EvoxM8plus.67 bios file.

Both will support 2tb hard drives and should not give a error 16 message.

Also have a look at the OGXbox install disk.

 

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By cOrPsE
      DHCP, PC and Xbox are wired ethernet. All devices in the same room. Basically one day it was fine and the next it wasn't. Its so strange. When I ftp to any xbox from my PC, it maxes out around 1mb on FlashFXP. I have tried from Linux using a different client. Also tried 3 different windows clients. I changed out modems and ethernet NIC. If I setup an FTP from one xbox to another, the speeds between them are great/normal like 11mb. I can take files FROM the xboxs to my PC at the same speed. This is not simply just a 1 xbox issue if you cant tell. Any xbox I hook up, same shit happens. I tried 3 different dashboards. Tried different HDDs obv. The only thing I can think of is around the time this started happening, I did the forza multiple screen thing through DHCP. However my setup has completely changed since then, and new xboxs too. I am really lost on what this could be. I feel like i have covered every single base, but problem persists. This has happened to me in the past and 2 things fixed it. One time, I changed the ethernet cable. Tried that this time, didn't work. It specifically happened after a windows update way back so i reverted to an old version and that fixed it. However trying linux I feel has ruled that out. /shrug
    • By Edge
      Hi Everyone!
      I'm Edge, I've been involved in various console scenes since 2001. I was a previous member on X-S and have to say OGX is the next incarnation with a wonderful sense of community, helpful users and great information. I'm honored to be here.
      I've been involved in a number of "preservation" scenes including Saturn, DC, and Gamecube and have done hobbyist development on a number of systems. Like many real life pulled me away from consoles, I had sold many of my modded consoles. My kiddo has gotten old enough now to take an interest in "retro" (retro to her at least haha) gaming so it rekindled my interest and now I'm building "complete" consoles for each generation (catered game collections with all DLC and patches all playable from a console). I recently got a mystery eBay box with lots of classic XBox items that got me started on the xbox path again and so here I am, needing some assistance and already getting some great help and finding great materials.
      Thanks for keeping the OG Xbox torch going!
    • By Greg2600
      I switched over to the Rocky5 Xbox Softmodding Tool last year, and haven't had issues until now. I cannot get Call of Duty: Finest Hour to run. I tried my HDD Ready archive via FTP, then I tried the original game disc, and lastly I tried copying said disc to the HDD. I also deleted the UData/TData folder 4156002A. The game just freezes on the softmod loading screen for it. This is a v1.6 console.

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.