Jump to content

Aladdin XS modchip, cant load hexen from the first try


Recommended Posts

First of all, thank you dear community for the oportunity to be a part of something good!

I have a strange problem, have xbox 1.4 with aladdin XS MODCHIP, an older modchip ,but nonetheless it is working,

As i want to upgrade to larger HDD, i pot-ed thomson drive, because it was failing, i put the 80 gb hdd, but i get error 13 and/or 16, 

the problem is that hexen or slayers cant read dvd from the first try,and always it can read from the second,third,etc.Also reads backups and reads hexen and slayers from retail HDD.

Orange light is ok,evox sign is in the left-upper corner,it tries to read dvd hexen,but gets me to error 13 or 16 (this is only when i put blank HDD instead of the retail one)?

DVD TRIES TO SPIN 2-3 TIMES, BUT NO BOOT TO HEXEN OR SLAYERS DISC,THEN ERRORS FOR MISSSING DASHBOARD

Is there any solution to this?would appreciate very much,i could provide any information needed, THANKS IN ADVANCE

Link to post
Share on other sites

Try a different DVD drive and also when you burn your install disk use a brand name blank DVD-r and write the disk as slow as possible

I use verbatim DVD-r discs with really good success  but some DVD drives just will not work with any non original disk.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

 

Link to post
Share on other sites

Will try that,thank you SS_Dave, its funny when in modchip mode( orange solid light ), and retail 8 GB HDD, SLAYERS OR HEXEN boots right away (with the dvd in the drive), but when i put fresh ata HDD, the dvd doesnt get to boot, like it needs the DASHBOARD TO BOOT FROM DVD, AND THEN I GET ERROR 16,EVEN IF IM IN MODCHIP MODE.

Additional info from slayers disc, if it is worth for anything:

BIOS : M8 plus Official .06

KERNEL: 1.00.5838.01

EvolutionX V+3935

Thank you

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, dee said:

Will try that,thank you SS_Dave, its funny when in modchip mode( orange solid light ), and retail 8 GB HDD, SLAYERS OR HEXEN boots right away (with the dvd in the drive), but when i put fresh ata HDD, the dvd doesnt get to boot, like it needs the DASHBOARD TO BOOT FROM DVD, AND THEN I GET ERROR 16,EVEN IF IM IN MODCHIP MODE.

Additional info from slayers disc, if it is worth for anything:

BIOS : M8 plus Official .06

KERNEL: 1.00.5838.01

EvolutionX V+3935

Thank you

If you can get it to boot from a install disk then I would suggest you reflash the modchip with either a Ind5004.67 or a EvoxM8plus.67 bios file.

Both will support 2tb hard drives and should not give a error 16 message.

Also have a look at the OGXbox install disk.

 

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By Edge
      So I recently learned a valuable lesson about TSOP flashing when I flashed my 1.0 with iND-BiOS.Beta.Feb-11-05.67.bfm.bin rather than the non-BFM version of the bios. I was wondering what the practical purpose of the BFM (Boot from Media) bios is, and how one would even use it?
      I'm assuming it is a BIOS that something can load AFTER the Xbox as already booted and initialized all hardware?
    • By Chungaloid
      Hey all.  Sorry if this has been posted, but I searched and couldn't really find anything.  I have a 1.0 Xbox that was handed to me by a friend.  He said he couldn't remember much about it, but that him and his kid tried to mod it a long time ago, and now it isn't working.  Upon opening it, I found a pin header, no modchip, tsop points soldered, and the underside D0 pad ripped off.  When I try to start the xbox, it cycles power 3 times then frags out.  I'm assuming this is due mainly to the ripped D0 trace.  I've tried repairing the trace, and bridging the two pads connected by the green line, but I can't seem to get the solder to stick.  Is there any other way to repair this, or is this the only way?  Relatively new to xbox modding so any tips would be appreciated.  Thank you!  

    • By geohunk
      Hi guys,
       
       So I was given an Xbox 1.0 from a friend that is chipped and has a 120gb HDD. Unfotunately the chip does not have support for HDD larger than 120gb and I am unable to flash the chip's BIOS (evox says it is not flash writeable).
       I'm basically in a bind to find a guide on how to softmod this box and tsop it from a modchip because I don't know what type of chip it is and how to disable it. Pictures below: 
      Apologies for the very dusty MB, lol! As always any guidance will be highly appreciated.
       

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.