Jump to content

Newb, help - what the hell do i do!?


Recommended Posts

Hiya everyone, very new to this modding business and was hoping for some help, I have soft modded my OG xbox and thought about purchasing a pre chipped modded xbox to have a tinker with, get me "into it" so to speak.

The pictures enclosed are of that chipped xbox. when I got it it worked straight away and was spot on for a few days then the chip didnt seem to be lighting up anymore one day. I opened it and could see that a wire had come loose. I have not a jot on where to solder it so thought id set my 1st topic away if anyone can help.

Link to post
Share on other sites

Looks like the D0 wire fell off. The person who installed it probably used the "alternate" D0 point that's on the underside of the motherboard and it fell off over time. The D0 wire has to be hooked up for the Xbox to know that it has to boot to the modchip, hence why it's no longer lighting up.

The other two wires are for internet and hard drive activity lights.

To fix it, solder that grey wire back up to the D0 point. See attached pictures.

 

X89ad3D.jpg

d0ogx.jpg

Edited by GoTeamScotch
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, GoTeamScotch said:

Looks like the D0 wire fell off. The person who installed it probably used the "alternate" D0 point that's on the underside of the motherboard and it fell off over time. The D0 wire has to be hooked up for the Xbox to know that it has to boot to the modchip, hence why it's no longer lighting up.

The other two wires are for internet and hard drive activity lights.

To fix it, solder that grey wire back up to the D0 point. See attached pictures.

 

X89ad3D.jpg

d0ogx.jpg

Dude, cannot thank you enough ... I will have a look and let you know, I like this community !! always on hand to help

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By YungStar
      Hello everyone, just got myself another Xbox a couple weeks ago, 1.6 with a dead DVD Drive, $15 for console, cords, 2 S-Controllers (no breakaways 😢) and 2 games (FIFA 07 and Halo 3, lol)

      I stumbled upon my copy of Mechassault I had stashed  hopped online for a USB to XBOX adapter, and a Duke controller $20. Softmodded with Rocky5s installer!
      My DVD drive problem was solved by a friend who let me swap drives temporarily in exchange for modding his system.

      Rummaged through my old HDDs (no ide sadly, but!) I found a 2TB 3.5 drive lying about. Ordered a SATA to IDE adapter and an 80wire cable, now I have more games and emulators then I know what to do with anymore! lol

      Anyways, Thats the story of why I am here, to check out all the cool homebrew and troubleshoot anymore problems I stumble across in my journeys.

      Happy gaming guys, and long live the lil(Big?) black box!


      P.S. For anyone who might be familiar with my name, I was once a quite active member of the now dead isoZone. Hello especially to all of you that are still around the homebrew scene!
    • By Riff-Raff
      Hello all. It's been a long time since I visited the old Xbox. I've modded quite a few back in the day and recently acquired a couple a few days ago in a box along with about 5 PS2s. I kinda got a little excited being as I haven't touched either one of them for several years. I had read about soft modding and wanted to try it since it didn't require any hardware or tools as I had gotten rid of everything I had. Well once I fired up the boxes I found both of them had hdd and dvd issues. I opened them up and, ..ugh. Both of them were 1.6b. Anyway, I jumped online and ordered a couple of Aladdin XT chips. It's slowed me down but has given me the time to look the forums over. I'm getting the itch back! I don't think the wife is going to like this all over again. Anyway I just wanted to say hi to everyone.
    • By Tingle64
      Hello, I am stuck in a pickle and hope someone can help.
      I just TSOP flashed in my Xbox and it is now stuck in a boot loop. The Xbox logo appears along with the Microsoft logo and then the system resets to do it again. I first installed the rocky 5 softmod, used the bios checker disc to make sure it was ready to flash (it displayed "TSOP?") and then used the TSOP flash mode of the extras disc to flash the system. everything went like normal and then after the BIOS was flashed and the system rebooted it just kept rebooting itself. It is at the 3:56 mark in the attached video
      . I'm new at this and out of my element here, please help. 

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.