Jump to content
OGXbox.com

Problems With Modded 1.6 (Aladdin)


Zeno
 Share

Recommended Posts

I recently bought a Xbox Crystal edition with 1.6 revision board. I’m told the HDD has been upgraded to a 7200RPM 160gb seagate drive and it has an aladdin XT mod chip. It worked fairly well for a couple of days, crashing once or twice and showing error code 07 or 21 a couple of times. I have some tolerance for this kind of thing from old hardware. This morning, however, it was a nightmare to get working. Error codes 07 and 21 came up (mainly 07). It booted up a couple of times operating very slowly and not recognising the HDD. The times I have got it working, games have crashed after about 20 minutes claiming that the disc is damaged even though running from HDD. Any ideas!?!

Edited by Zeno
Font was too dark!
Link to comment
Share on other sites

It is sounding like the hard drive is just about dead

Error 7 is a HDD not recognised.

It is has a modchip you can fit a new HDD and use a install disk to setup the new hard drive.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

 

Link to comment
Share on other sites

That is true: there were a lot of 160GB IDE HDD being sold "As New" three or four years ago which were supposed to have come from PVRs which had never been used.

I bought a pair of those at one time and the first was genuinely almost unused but the other reported big power on times/counts and failed after a few days use. Quickly sent a replacement though which was good. Still using both.   

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Maverick923
      I found this on reddit, but it did not looking it was ever resolved.Changed the 3 caps under the CPU and now sound but no picture! Any ideas?

      I am having the same issue where I had to replace 5 blown caps, but afterwards I am getting no video. I can hear the boot animation, but I get no video.
      I have reflowed many times. Not sure where exactly to start checking. Any help would be appreciated.
    • By adam hunter
      hello guys i have an xbox 1.6 with aladdin chip i want to contact my xbox with my pc i'm using Ethernet cable from the xbox to the Ethernet hole in my pc and the xbox didn't get the ip and also my pc didn't detect my xbox so i can get the contact and contact the xbox with filezila my pc is win 10 
    • By DönerSüssSauer
      Hi guys,
      My problem is that i can connect to ftp via filezilla and i can also download games from my hard drive but if i want to upload games it always says connection to  server lost... and then retries. What i have is a Alladin XT plus  and evolution x. Maybe someone knows the problem.

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.