Jump to content
OGXbox.com

Issues With 1tb Hdd, F Partition


thebigjoe1@gmail.com
 Share

Recommended Posts

I recently upgraded my HDD successfully to a 1TB HDD. Set everything up with Hexen. Made sure my F partition was setup with 64k cluster size. Yet now almost halfway through my F drive being full, i can no longer copy files successfully to that partition. Whether it be via FTP or the file manager on the console itself. I get no errors via FTP,  all i see is that it changes to passive mode, but nothing actually copies. I do get an error with the file manager, its just an error number. Doing some research it seems that it would be the cluster size of the partition. But i checked with xboxparitioner 1.3 and it is indeed 64k. I am going to copy off my data, and reformat the partition, verify all my settings again, but curious if anyone has any idea to what the issue can be? I hope its not a faulty drive as it is brand new.

 

Thanks in advance!

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, [email protected] said:

I recently upgraded my HDD successfully to a 1TB HDD. Set everything up with Hexen. Made sure my F partition was setup with 64k cluster size. Yet now almost halfway through my F drive being full, i can no longer copy files successfully to that partition. Whether it be via FTP or the file manager on the console itself. I get no errors via FTP,  all i see is that it changes to passive mode, but nothing actually copies. I do get an error with the file manager, its just an error number. Doing some research it seems that it would be the cluster size of the partition. But i checked with xboxparitioner 1.3 and it is indeed 64k. I am going to copy off my data, and reformat the partition, verify all my settings again, but curious if anyone has any idea to what the issue can be? I hope its not a faulty drive as it is brand new.

 

Thanks in advance!

I have found you use Xbpartitioner 1.3 to set the max size then reduce it by 1gb 

so a 2tb will by 927.78gb each then you set it to 926.78gb for partition 6 and 7.

Also make sure you have a LBA48 BIOS

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

 

Link to comment
Share on other sites

my bios are compatible. They weren't initially, and quickly flashed and repartitioned. 

So is it fair to say that even with 1 TB i need to split it into two drives. I do remember reading about it being best practice to split if 2tb. Id rather keep it to one if possible, but am not opposed to the split. 

Let me know what you think. Im backing up as we speak. I just dont want to run into this again after all this effort!

 

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, [email protected] said:

I think I figured out my issue. It seems that I need to format it as a 64 k cluster first than write and format the partition. I did not do that the first time. It was showing ER. 

I would say yes.

I did find sometimes you need to run the XBpartitioner 2 or 3 times and I still recommend to reduce partition 6 and 7 if you have it by 1gb.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.