Jump to content
OGXbox.com

Stuck on cerbios boot screen


acide
 Share

Recommended Posts

Hi, all I have modded a xbox with an flashable aladin modchip, every thing was fine, flash cerbios, the install xmbc for gamers, give back the xbox to the owner, he was happy. He notice after a few weeks that he got like some wave in the screen, so I search to find that could be from bad caps so he take me back is xbox to check it out. I take it appart to check if I see bad caps and I see nothing, I put back together the xbox and now it's booting and stuck on cerbios screen and when I try to boot with eject it's stuck on cerbios safe mode screen. 

What could do that and what I could do to resolve this problem ?

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, acide said:

Hi, all I have modded a xbox with an flashable aladin modchip, every thing was fine, flash cerbios, the install xmbc for gamers, give back the xbox to the owner, he was happy. He notice after a few weeks that he got like some wave in the screen, so I search to find that could be from bad caps so he take me back is xbox to check it out. I take it appart to check if I see bad caps and I see nothing, I put back together the xbox and now it's booting and stuck on cerbios screen and when I try to boot with eject it's stuck on cerbios safe mode screen. 

What could do that and what I could do to resolve this problem ?

Could be a bad DVD drive, faulty sata adapter, pinched IDE from putting the cover on like an ape. However i would swap the main caps regardless if they "look good", or at the very least use a multimeter and test them.  It's now a process of elimination. If you have a spare xbox or parts you can start to swap things to identify the problem.  If the problem isn't hardware related at all, it could be that the hdd is dying or is corrupt as well.  The issue isn't the bios.  

 

Link to comment
Share on other sites

I have not put back the cover just let it open to test, for the caps problem I will try to resolve this problem later.  I unplug all the dvd and the hdd drive after 3 mins I got the message telling me that there is a problem with probably the sata adapter. I plug back the hdd and start it in safe mode and I don't got this message only stuck on the cerbios screen. I don't have lose part normally I don't work anymore on does system.  I will try to format the hdd in ntfs and putting back in could it be a solution ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Wait did you just put an empty drive in the xbox and expect it to boot? You are going to need to format that drive using fatxplorer and will need to put some files on C and E to load a dashboard, otherwise it will simply just sit there.

Link to comment
Share on other sites

this is what I did at first with a disc inside the disc drive that enable me to format the hdd, place the files on C and E, even flash cerbios on the alladin modchip. Why it will not work like that this time ?

Link to comment
Share on other sites

FatExplorer is the way to go it's extremely easy and fast. Even if it worked before the best thing you can do at this point is redo that HDD. Did you save any clones or imgc for the drive you're working with? It'd be a pain to have to setup all those games and stuff again, (if you loaded anything on it). It's most likely stuck on the main Cerbios loading screen because it can't pull the correct files from the HDD. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I'd watch the whole thing, but it's time-stamped at the section that goes over using FatExplorer. He's using Cerbios which works great, but you can also use something like EvoX M8 Plus which would be a great choice for a BIOS flash file. 

_

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

So I have done what they say in the tutorial now I got error 13 detected wich can be a bad udma setting rebooting into safe mode please try reflashing with a different udma. After that it reboot in safe mode and give me the same message.

What should I do now, thank a lot of the help.

Link to comment
Share on other sites

I don't remember what have been set at first when everything was working and for now I don't have access to anything I have only the Cerbios boot screen nothing else. 

What I should do ?

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, acide said:

So I have done what they say in the tutorial now I got error 13 detected wich can be a bad udma setting rebooting into safe mode please try reflashing with a different udma. After that it reboot in safe mode and give me the same message.

What should I do now, thank a lot of the help.

Using a SATA hard drive and IDE-to-SATA adapter combo? 

 

If so, swap out the stock 40-wire 40-pin IDE cable for a high-speed 80-wire 40-pin one to solve the error 13 problem.

Link to comment
Share on other sites

not the original hdd it'a 2to sata. I have the ide to sata startech adapter and 80wire 40 pin ide cable everithing at first was working fine if you read my first post. The customer bring it back to me because he is starting to see some wave on is screen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.