Jump to content
Sign in to follow this  
ferjreo989

Its Been a While, Where Do I Start?

Recommended Posts

my xbox was the first console i bought with my own money. a few days ago it stopped working (cant recall the error) so i took the opportunity to upgrade the hdd. i kept a backup of the eeprom and i used the xboxhdm with the usb to sata cable. 

worked somewhat fine, i got a "funtional" xbox with the dashboard. but i feel like im missing a bunch of things

for example: fable wont run (comes back to dashboard)

coin ops does the same

i no longer have an option to clean the cache neither i have the option to launch the m$ dashboard (i used to)

i have no idea what im suposed to do. 

1.6b xbox, softmod only. im currently loading the hexen2019 in hopes that it has a "select this to INSTALL ALL THE THINGS" and be done with it. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe the latest versions of Xboxhdm install the Rocky5 softmod automatically, so your menus have probably been configured a bit different. 

You don’t really need the MS dash as you can use the extras disc to change video modes, but if you’d like to maybe dual-boot the MS dash, check here:

 

Please login or register to see this link.

 

This disc can also be used to clear your cache and can run from HDD. 

If clearing the cache doesn’t fix the games, try a reinstall. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm I also have problem with some games not starting / freezing and I'm not sure it has anything to do with what is installed, seems more like complex compatibility problems between BIOS, xbox model, video display of the console and of the game, installed dash an even maybe type and model of modding (in case of tsop / hardmod)

Seems tricky to debug

For instance for me Super Monkey Ball Deluxe is rebooting my console and as you can see here it seems really tricky : Please login or register to see this link.

Edited by Voljega

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, Voljega said:

Hmmm I also have problem with some games not starting / freezing and I'm not sure it has anything to do with what is installed, seems more like complex compatibility problems between BIOS, xbox model, video display of the console and of the game, installed dash an even maybe type and model of modding (in case of tsop / hardmod)

Seems tricky to debug

For instance for me Super Monkey Ball Deluxe is rebooting my console and as you can see here it seems really tricky : Please login or register to see this link.

This actually reminded me of the issue that 1.6 consoles have with 480p. 

 May prove helpful, at least for fable. 

 

FWIW, I’m not sure if CoinOPS or Super Monkey Ball for sure have this issue, as I have neither. Can’t reproduce the issue with fable on my 1.6 or 1.1. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What replacement dashboard does the console boot into?

The clear cache menu item missing is caused by the menu item not present in the dashboard's configuration file.  You can download, text edit, then upload/overwrite the current configuration file to add it.

Update: If UnleashX, go into the File Explorer and delete all the files present on the X, Y and Z drives - game cache drives.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
  • Similar Content

    • By DanDaMan
      I have a 2 modded xbox which have been sitting in a box for 10+ years - one is chipped (bought it this way and don't know the chip), and the other softmodded (I did it with the Bert & Ernie exploit 10+ years ago).  I recently took them out and having a great time playing some old games on them.  
      So at a local yard sale I picked up a xbox for $5.  I want to softmod it, but forgot all the details/instructions.  I just ftp''ed into my softmodded and see I renamed the c:/fonts to c:/f0nts and in the original c:/fonts have the 2 bert and ernie files.  From memory I think the xbe files on the root are the modded dashboard.   So my question is, if I copy Bert and Ernie to the c:/fonts and copy all the files from my root to the new xbox, is that all I need?   
      Also, before the mod do I need to update the dash/kernel - does it matter?  I don't plan to use any xbox live, so can I leave the kernel as-is?
      Also, the way I softmodded my previous unit was by hotswapping using my chipped xbox.  If I recall, I need to boot both, then unplug the ide cables from each and quickly plug the unmodded hdd to the chipped xbox - I then have access to the hdd files to add the files.  
      Any advice would be appreciated.  Or if you have a link to an instruction page that would be great too (I searched google but nothing exists anymore).
       
      Thanks
    • By C64MidRezzie
      Hi - wasn't sure where to post this and thought I'd post it here seeing as you guys focus on cases.  I'm looking for the front facia part that says "xbox" and attaches to the dvd drive drawer.  I fixed a drive that I thought was unfixable with a new rubber band and a good cleaning with alcohol.  Now I'd like to find a replacement part in the UK - anyone able to point me in the right direction - can't see them on ebay or amazon.  I have an original black xbox so I need the part in black.  Thanks for any help.
    • By BigBoi73
      k i have a 1.6 version xbox here
      tested unit before trying and all was good
      whilst fitting an aladdin chip and  doing the lpc rebuild do dar one of the pads on the mb has lifted
      Please login or register to see this link.
      using the above guide its the cable from the top right point on the header to the contact/point (this is the oine thats lifted) between r7t3 and c7t3
      i think the track is damaged
      i have removed all wires installed elsewhere and re assembled and unit now showing FRAG
      is it fubared? or is there a way to fix/sort?
      thank you in advance
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.