Jump to content
OGXbox.com

Search the Community

Showing results for tags 'from'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules
    • Why Can't I Download?
  • Subscribed Members Only
    • Subscribed Members Only
  • Off Topic
    • New Member Introductions
    • Rumble Pit
    • Suggestion Box.
  • General Xbox Discussion
    • General Xbox Discussion
  • Original Xbox Modding Forum
    • Hardware Mods
    • Modchips
    • TSOP Flashing
    • Softmods
    • Repair
  • Xbox Case Modding
    • Case Mods
    • Lighting & Electrical Mods
  • Tutorials
    • Official Tutorials
    • Tutorial Submission
  • Software
    • Bios
    • Dashboards
    • Installation Disks
    • Applications
    • Games
    • Emulators
    • Homebrew
  • Xbox Collecting
    • Xbox Collection Showcase
  • Rare and Uncommon
    • Rare and Uncommon Xbox Hardware
    • Rare and Uncommon Xbox Software
  • Vendors
    • N64 Freak's Products
    • Barnito's Products
  • Development
    • Rocky5's Projects
  • Online Play
    • Game Night
  • Classifieds
    • Wanted
    • For Sale
  • Moderator Section
    • Moderator Back Room

Product Groups

  • Vendor Forum
  • Membership Subscriptions
  • Forum Ads

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

  1. I'm having a strange issue. I flashed my TSOP with EvoX M8 plus and upgraded to a larger 120 gig IDE drive. I used FatXplorer to create a "games" folder in the F partition and moved some games over. I can see the games in UnleashX and EvolutionX dashboards, but they won't launch from the file explorer. The xbox just boots back to the dashboard. I can't launch from the games tab either. I used the same 2020 TruHexen disk that I used for my 1st xbox. The SATA drive on that xbox works fine on all my xboxes, but the IDE drive simply will not launch any games in my TSOP xbox or two other openXenium xboxes. I've used multiple 40 pin and 80 pin cables, and I've reformatted the drive multiple times. Is it possible that FatXplorer isn't functioning correctly and I need to FTP the games over? I can't figure out what I'm doing wrong. I'm running into a similar issue with another SATA drive. I'll create a "games" folder in the F partition with FatXplorer, but that partition looks completely empty from file explorer. Why on earth can't I properly format two drives, load games onto them with FatXplorer, and launch games from them? I don't understand why it worked in the past and now it's not working. I need ideas.
  2. I bought an OG xbox, softmodded it with Rocky5, upgraded the HDD to a 2TB Seagate Barricuda, have an 80 pin IDE adapter connected to it. I bought 10 games to start off with, to include Halo: CE (the original Halo) and Mechwarrior. I ripped all 10 games to my hard drive. I get horrible, unplayable lag when playing any game (Halo is the most noticeable). Any time I fire the weapon everything lags. I also notice that for every single game, the startup animations (The grey/white/black "Microsoft Game Studios" logo) also lags, so I don't think it's framerate dependent. Here's a link to the logo animation that I am talking about. The animation in this video is how it should look. It's smooth. On my screen (I can't upload a video, sorry), it stutters, lags, and is generally unsmooth. This animation isn't smooth at all, but just showing what I'm talking about for reference. Does this have something to do with HDMI? I am running the output to an hdmi adapter that plays on the monitor. I have tried multiple monitors and have the same problem. The only thing I haven't tried is the component to TV route, because I do not have a TV. I'm wondering if this was a waste of money. Games are unplayable from the HDD, which I thought was supposed to even speed things up. Any help would be appreciated, thank you. -R
  3. i have recently been playing xmen: legends on my hard modded xbox. this is the 1st time i have done this. i have played this game through many times and i have noticed a couple glitches that i have never seen before. this is the first time i have ever played it from the hdd on a hard modded xbox. this is also the 1st time i have ever played it through on a v1.4 xbox. most of the times in the past were on my v1.6 and once on a v1.0. both used the disc. so i'm not certain if it is that i am playing it for the 1st time from the hdd or that i'm playing from a v1.4 xbox for the 1st time. thoughts?
  4. On a modded PS2 and Wii you can play games directly from iso images. This can also be done a Xbox. You just need some tools, some attach/default.xbe's the correct bioses and some dashboards. I have tried to follow a tread on xbmc4xbox and another one on emuxtras on how to do this. But I gave up as it was unclear to me where to get hold of the attach.xbe file and also if i had to re-flash my bios to make this work. I wonder if someone here can make a good tutorial on how to make this work. ( I use xbmc4gamers as my main dash, And i have two xboxes, one with evox m8+ and one with indbios 5004. ) Thanks,
  5. this happened when I just open the disc tray from the Xbox to remove the disc to provide sound for the Xbox. I did this because it was taking too long to load up again. Here's the vid: (Start at 21:00 to save time)
  6. hey I never liked consoles that much but the xbox got me hooked back in the days when i played Halo 2 with friends. while we met once a week for a session i bought my own xbox and modded it short after. when i came across xbmc i got myself a 2nd one to have a media player with every tv in my apartment. damn it was so convenient that i even bought a third one to take with me when my job made me travel. all 3 boxes still work to the day although some repairs were needed (cap remove, trace fix and the like). I'm german but live in Detroit since 2015 and so do the xboxes
  7. after a very very long absence from the xbox i would like to bring it back to life and hope to find some support and news here about how things are going in the xbox scene right now. Marco
  8. Nice to see the OGXbox still receives some love from all around the world!
  9. G'day mates ! (typical aussie speak i swear) I've had a bit of a break from the OGX scene however I am back now and picking up the peices after I did what I wanted to with some old projects. Thanks to @SS_Daveive got a $20 bargain 1.4 board working again (afte I butchered an LPC build) however I want to extract an old bios file I wrote a couple of years ago on my Duo x3 chip. Whats the best tool to estract it and then edit it to see what is in it so I can modify it for this new box. As I have a strong feeling the file I wrote was for a slimeline I made with a DVD delete, however It has some colours and settings I changed that I want to use for this new OGXBox. Cheers - Dan
  10. I have an OG Xbox that no longer works, I've tried a different power supply and replaced some capacitors that were bad no luck, my friend gave me a working Xbox same model. Is it possible to swap the drive from my dead one to the "new" one and retain all the data? Also if I can't do that would it be possible to transfer the save data and games to the new system?
  11. I recently acquired and old Xbox 1.1 with a a hard drive and disk drive both dead. It came with Aladdin XT2, so i switched the old hard drive to a new 80GB one and managed to install a new dashboard using an old computer disk drive i had laying around. Everything seemed to work fine and the console booted with Unleash X, but almost all games i tried installing on it's hard drive won't work. Dashboard tries to launch them, but the console simply resets to it's main dashboard. Not all games failed thought, 4x4 Evolution 2 and AMF Extreme Bowling started and worked fine without problems, but this is more of an exception than rule. It's weird, cause all emulators worked, and i was able to play Quake 1, 2 and 3 homebrew ports with no problems at all. Can someone please help me? Thank you!
  12. Once in a while I do my routine check for XCM and Xecuter stuff on eBay. I did a check maybe a few weeks ago and there were consoles, chips and pro switches on there. Correct me if I'm wrong did everything just sell out or did eBay remove anything with "Xecuter" related to the name. Because eBay is a ghost town right now. There's just LEs on there and some scraps. Anyone get there listing removed? I know Nintendo cracked on the team so maybe other companies are following up. This would be dumb because eBay have been collecting fees on modded consoles for a long time, they would lose out on the market.
  13. So when i got this console there were some games already on the drive and I could access and play them from the dashboard. Well when I updated to xbmc4gamers they were not being detected and i could not find their location on any partition. The available space on all the drives has not changed at all so it makes me feel like they are still there somewhere. I went into dvd2xbox and found all the games there and it said they were located in drive F. But in any file explorer srive F was empty. I tried to launch the titlea from dvd2xbox but keeps bringing me back to my dashboard. Any thoughts?
  14. Hi. I am introducing myself in the forum. I am trying to bring to the life my xbox 1.6 with Tuscany power supply that looks dead, the xbox do not power on and doesn't do anything when try to power on. No measurement in the famous T2 transistor. There is no corrosion in my board and caps seems to be ok, so ... what is next to test? I would like to see the repairment guide but is not available for me at this point for newbie, so I ask you. Thank you all!
  15. Hello OG Xbox forums, I've worked myself into a pickle again. The short version: I need to get a file off of an HDD that throws an error 16 (won't boot, Corrupted dash) but still works. Can I get it off using a second Xbox and a file manager, or do I need to buy an adapter and use Xpolorer 360 to get it off? The long Version: While preparing to TSOP flash my Xbox, I was copying saves over from the had drive onto a memory card for safe keeping. However when that didn't work with the UnleashX dash I tried to switch over to the default dash. This corrupted the files and now the Xbox throws an error 16 whenever it tries to boot from the HDD. Since it is an error 16 I can't boot from disc since the Xbox preforms the time check before it checks the DVD drive, and since the Xbox was only softmoded I can't just format a new drive and throw it in. From what I've found online I can use CHIMP and my working TSOP'd Xbox to recover the dash files on this second one, however I need the EEPROM.bin file. Can I get it off using a file manager that can detect both drives using the working TSOP'd Xbox, can CHIMP find the EPROM.bin file on the slave HDD and recover from that, or do I need to purchase an IDE adapter to connect my Drive to a PC via XPLORER 360 and then transfer it over to the XBOX? Thanks.
  16. Just checking to see if there are any devs that would like to look into any of these games that have the source available. I know some have already been ported to xbox, however there are quite a few that would be interesting to see running. https://github.com/historicalsource?tab=repositories Here is the original thread where I came across it. Thanks to Anthony for bringing it up. https://www.dreamcast-talk.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=14362&sid=6ed6fdb2d6b35f40b68765561d4d2f92
  17. Hello all, I am new to xbox modding. I am just trying to learn more about the software side of modding this console. I have experience modding just about every other console and am now getting into the original xbox. I've installed an openxenium mod chip, and have ordered a 2TB hdd, ide to sata converter, and 80 wire ribbon cable. I'm just trying to get a feel for what the current methods people are using as a lot of information is outdated. Thanks for reading this.
  18. Hello, I have an issue with 2 of my apps where if I reload them or try to load a game from them I get a black screen and nothing loads up after that. When I first start the apps they load fine. I have to reset the system to exit the apps to get back to the dashboard. I have changed directories, Installed both of them under F:\Applications and F:\Games. In both directories I get the same result. The Apps are: CoinOps8Lite and XBMC-EmuStation It is a hardmodded Xbox running Xecuter2 and the EvoX Dashboard. Is there something I have to change to get them to work? Thanks for the help!
  19. Hi All, New member here, first post. I've had an OG Xbox for quite a while but sadly it was collecting dust until recently, it was cleaned up and I got the itch to play a few games. I think it has a modchip but that's up for debate, partly why I'm here and what my next post will be. Well hello from CT and hopefully I can contribute outside of just leeching some answers. Thanks Blastoid84
  20. Hi all, I joined just over a year ago, and just realized I've never posted before. Thanks to this site and a few others, I TSOP-flashed a v1.0 XBOX and upgraded to a 2TB hard drive. Now I'm in the process of trying to streamline as many of my consoles as possible to use HDMI. Cheers, Cliff
  21. Hi guys, So I was given an Xbox 1.0 from a friend that is chipped and has a 120gb HDD. Unfotunately the chip does not have support for HDD larger than 120gb and I am unable to flash the chip's BIOS (evox says it is not flash writeable). I'm basically in a bind to find a guide on how to softmod this box and tsop it from a modchip because I don't know what type of chip it is and how to disable it. Pictures below: Apologies for the very dusty MB, lol! As always any guidance will be highly appreciated.
  22. Hey all. Sorry if this has been posted, but I searched and couldn't really find anything. I have a 1.0 Xbox that was handed to me by a friend. He said he couldn't remember much about it, but that him and his kid tried to mod it a long time ago, and now it isn't working. Upon opening it, I found a pin header, no modchip, tsop points soldered, and the underside D0 pad ripped off. When I try to start the xbox, it cycles power 3 times then frags out. I'm assuming this is due mainly to the ripped D0 trace. I've tried repairing the trace, and bridging the two pads connected by the green line, but I can't seem to get the solder to stick. Is there any other way to repair this, or is this the only way? Relatively new to xbox modding so any tips would be appreciated. Thank you!
  23. DHCP, PC and Xbox are wired ethernet. All devices in the same room. Basically one day it was fine and the next it wasn't. Its so strange. When I ftp to any xbox from my PC, it maxes out around 1mb on FlashFXP. I have tried from Linux using a different client. Also tried 3 different windows clients. I changed out modems and ethernet NIC. If I setup an FTP from one xbox to another, the speeds between them are great/normal like 11mb. I can take files FROM the xboxs to my PC at the same speed. This is not simply just a 1 xbox issue if you cant tell. Any xbox I hook up, same shit happens. I tried 3 different dashboards. Tried different HDDs obv. The only thing I can think of is around the time this started happening, I did the forza multiple screen thing through DHCP. However my setup has completely changed since then, and new xboxs too. I am really lost on what this could be. I feel like i have covered every single base, but problem persists. This has happened to me in the past and 2 things fixed it. One time, I changed the ethernet cable. Tried that this time, didn't work. It specifically happened after a windows update way back so i reverted to an old version and that fixed it. However trying linux I feel has ruled that out. /shrug
  24. First of all, thank you dear community for the oportunity to be a part of something good! I have a strange problem, have xbox 1.4 with aladdin XS MODCHIP, an older modchip ,but nonetheless it is working, As i want to upgrade to larger HDD, i pot-ed thomson drive, because it was failing, i put the 80 gb hdd, but i get error 13 and/or 16, the problem is that hexen or slayers cant read dvd from the first try,and always it can read from the second,third,etc.Also reads backups and reads hexen and slayers from retail HDD. Orange light is ok,evox sign is in the left-upper corner,it tries to read dvd hexen,but gets me to error 13 or 16 (this is only when i put blank HDD instead of the retail one)? DVD TRIES TO SPIN 2-3 TIMES, BUT NO BOOT TO HEXEN OR SLAYERS DISC,THEN ERRORS FOR MISSSING DASHBOARD Is there any solution to this?would appreciate very much,i could provide any information needed, THANKS IN ADVANCE
  25. Hi all. I´m new here but not to the modding scene. Been modding consoles since the early days started around year 2000. Mostly Ps2 Wii Xbox Xbox360. Have been digging up the chipstorage and done about 20 consolles the last few months.

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.