Jump to content
shaokhann

Help !

Recommended Posts

raduci in Inglese 
 
 

Morning, boys. A friend flashed Atr the bios at an xbox 1.6 with aladdin xt and hdd 160 gb. He put a bios for 1.0-1.5 instead of a bios for xbox 1.6. Now the xbox gives error 5 always. Can I fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, shaokhann said:
raduci in Inglese 
 
 

Morning, boys. A friend flashed Atr the bios at an xbox 1.6 with aladdin xt and hdd 160 gb. He put a bios for 1.0-1.5 instead of a bios for xbox 1.6. Now the xbox gives error 5 always. Can I fix it?

You'll need to replace the sst 49lf020 with one that has a good bios for a 1.6. Once it boots and you go into evox or your flashing program of choice... you can swap the chips BEING VERY CAREFUL while doing so as the console is on. Then once the one with the bad flash is in, you can flash it with a good bios. This is called the hotswap method and can be risky if you're not careful. 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, I hope I got this right. The sst module of an xbox 1.6, how do I replace it?. Is there a tutorial or video to explain it?. I'd hate to throw away xbox😅.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It might be better to post a pic of the main board 1st.

What OGXbox Admin is talking about its swapping this bit.

.Please login or register to see this attachment.

If the chip can be unplugged you can swap the whole chip to a working version 1.0-1.4 Xbox with the same mod chip and reflash it with the correct BIOS.

 

Cheers

SS Dave

 


Those that can Hard-Mod. Those that can't Soft-Mod.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By suhdude
      Hey y’all,
      I have softmodded og Xbox for 3 months ago and up untill today snes emulation was fine (nba jam, contra etc..) Today when I was playing contra iii the sound started lagging noticably -also the music and sounds scatter a bit or play twice instead of once. I tried rebooting and removing and replacing the rom. Didn’t work?
      Does anyone know what the cause of this problem is? is it fixable?
      thank you so much if you’re willing to help.
    • By shadowfire36
      i have an original xenium chip 2nd gen (the beige one you can add an lcd ) i havent touched my xbox in years and i added a it with a solder less adapter .
      when i boot my xbox it blinks 3 times and shuts off , i moved it to my second xbox and it just stays on red ,never turning green . I flipped the switch but i dont remember what it does, but that didnt help either .i hard solder the pins and solder a wire to the d0 on the chip and then tried to plug into the hold but doesnt seem to fit . does anyone have a guide or have any insight what my be wrong ,its been at least 10 years i have actually tired to boot my xbox and im trying to fix it ..i was thinking may i need to re-flash the chip but i dont remember how i even did it the 1st time ..
       
      any trouble shooting guide one be muched apperciated 
    • By XboxNewbie
      I've only just got into the gaming realm after getting my first Xbox One X for Christmas. So I was hoping for some advice... Modchips yes or no? 
      Benefits/downfalls to doing? 
      Thanks

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.