Jump to content
Mountaindew117

Boot Up Hang Up

Recommended Posts

Hello all, I was just wondering why my xbox will hang up after turning it on at the boot screen. I have done a successful tsop mod with the 256k bios on a v1.4 xbox with the evox m8 plus F and G but when it completely shuts down and i eject the disc it will do the blob animation while showing the ecox in the left top corner and it says linux under the xbox logo but hangs up and will not proceed any further to my dashboard. I installed the bios using hexen 2019 disc. I was told to try to rebuild the hard drive but not to sure on how to do that through hexen. Any and all help would greatly be appreciated. Thanks for your time and help.

Edited by Mountaindew117

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not that it matters but that sound like a version 1.6 bios.

Have you tryed booting from the hexen dvd and remember that it can take a while to fully boot the eject led goes red then the screen can take upto 2 minutes to show anythng

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah its defiantly not 1.6 bios because in the hexen disc i have and option for 1.0 -1.5 bios and then theres a section for 1.6 only bios and i know i didn't click on 1.6 bios so theres no way its 1.6 bios that was flashed. Yes the console will boot from the hexen disc all day long but when ever i try to run the xbox with out the hexen disc it just hangs up on the xbox logo screen and doesn't boot into a dashboard of any kind 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats ok normaly the EVOX logo in top ledt is for a version1.6 Bios

You can't have a softmod and a chip/flash at the same time or the bios is looking at the wrong spot for the OS

Boot hexen

go option 3 TSOP Flashed/chiped

go option 3.5.2 as your box has a softmod on it of go the next down and start a fresh

Share this post


Link to post
Share on other sites

But now that you have reflashed the BIOS you need to remove the softmod.

The Bios and the softmod are fighting each other and neither is going to win.

You have 2 options put the original BIOS back on or remove the softmod.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Take the Hexen disc out of the DVD drive.  Showing Linux under the big X logo at the end of the flubber animation is an indication that Hexen is loading from the DVD. (Is the eject ring also RED instead of GREEN?)

 

The stock unmodified Evolution-X  distribution of M8plus or M8 for either 1.0-1.5 or 1.6 version Xboxes will have the purple Evo X shield in the upper left hand corner of the flubber animation.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even removing the disc and restarting the console with nothing in it, it still shows linux under the xbox logo with the evox shield in the top left corner. And I'm pretty sure the ring is green but I'm not sure off the top of my head plus I'm not home at the moment

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, KaosEngineer said:

The stock unmodified Evolution-X  distribution of M8plus or M8 for either 1.0-1.5 or 1.6 version Xboxes will have the purple Evo X shield in the upper left hand corner of the flubber animation.

 

You got me curious and had to have a look. You are correct the Evxo logo is there on both I was basing my assumption of the logo only for a 1.6 version on the DuoX2 chips that had a version 1.0 to 1.5  on one bank and a version 1.6 bios on the 2nd bank as the versios 1.6 bank had the Evox spash and no Evox for the others.

SS Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Mountaindew117

Are you going to change the Hard Disk?

If yes just install the new drive and boot Hexen and to a install from option 3.

When cmpleate remove the Hexen DVD and reboot.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have already installed a new hd before this problem occured after I installed the new hd i had shelved the unit because of all the things I had going on and I recently have been able to get back to it and finish it all off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So with the new Hard Drive fitted with no Hexen disk in the DVD drive what happens on power up?

Has the hard Disk been used before if yes what for Xbox, PC ?

What color are the Eject led's?

Whats it got on the screen if you can post a pic?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, SS_Dave said:

So with the new Hard Drive fitted with no Hexen disk in the DVD drive what happens on power up?

Has the hard Disk been used before if yes what for Xbox, PC ?

What color are the Eject led's?

Whats it got on the screen if you can post a pic?

Blob animation, xbox name and x shows up on screen, evo x shield in top left corner, and linux under the xbox logo and nothing further.

No the hard disk is brand new when i built the drive prior to shelving the xbox.

Cycling thru green, yellow, and red as per how I had set it up before this problem happened.

See pic below 

 

 

Please login or register to see this attachment.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/1/2019 at 11:33 PM, SS_Dave said:

Thats ok normaly the EVOX logo in top ledt is for a version1.6 Bios

You can't have a softmod and a chip/flash at the same time or the bios is looking at the wrong spot for the OS

Boot hexen

go option 3 TSOP Flashed/chiped

go option 3.5.2 as your box has a softmod on it of go the next down and start a fresh

in this step its asking for a passcode?

 

 

Nevermind I google searched it and its AYBX

Edited by Mountaindew117

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so I am now booting into unleashx dashboard now. Thanks for the help. 

Now on the other hand I have no ran into a problem trying to connect my xbox to my network so i can ftp games from my computer to the xbox. I seem to always have this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's good to hear your up and running

 

The default user is xbox and password is xbox

Check under settings, Network then make sure

 Enable is set to Yes 

Type is set to DHCP

The top line is the IP of your Xbox.

 

What program are you using for FTP on your PC?

 

SS Dave

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Filezilla

Get into site manager then click on new site and give it a name

Change the setting's to the same as below just put your Xbox's IP address in stead of the one shown and the Password is xbox

Filezilla.PNG.52b75353f4b1ae27f61574d295a9d482.PNG

Click OK to save

Then click Connect.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, SS_Dave said:

That's good to hear your up and running

 

The default user is xbox and password is xbox

Check under settings, Network then make sure

 Enable is set to Yes 

Type is set to DHCP

The top line is the IP of your Xbox.

 

What program are you using for FTP on your PC?

 

SS Dave

 

i use either winscp or filezilla and both of them i updated the other day to their current versions. I seem to have better luck using winscp over filezilla a lot of times filezilla sometime hangs up and stops transferring randomly.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks @SS_Dave For all the help. I have got it going now and i found out why it kept timing out was because the xbox wasn't saving my changes to the network setting between static and dhcp but i finally got it to save the change over to dhcp and all has been working great so far and i just fixed another problem i just had posted about with not getting all my space on my hard drive allotted to me. It kept telling me that i only had 270 gbs available to use when i have a 1tb sata drive in the xbox. But a quick rebuild of the hard drive with hexen and setting all space to f partition only all my free space is where it should be now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By JohnnyPhantom
      Hey everyone, I purchased a original Xbox off eBay, it looks brand new, and hasn't been opened, all stickers intact. Only issue is when it powers on, red and green flashing led and a error code 12 on screen. Online suggests it's a DVD drive issue, bummer. It looks to be a Xbox 1.6 and has gotten very little use (if any at all, still has a brand new smell to it, spotless inside and out and not a spec of dust) is there anything I could try to fix the system? Could I try recapping the DVD drive board? I hate to buy another drive off eBay, as the only ones I found cost more than the system I got (including shipping), I have a mod chip on the way as well, if that might help
      Thanks in advance!
      ~John
       
    • By xbinwin
      My Xbox always gets stuck when the Microsoft logo pops up below the big Xbox logo in the center of the screen. How could I boot into the dashboard?
      I softmodded it in 2012 and could've easily messed up somewhere.
       
      Games and unofficial DVDs work just fine, luckily.
       
       
      Thanks in advance
    • By Chris1991
      Hello.
      I softmodded my xbox and decided to try the tsop mod.
      Followed a guide up untill the part where it had me burn a hexen cd. Instead I found this Please login or register to see this link.
      Unfortunately trying to skip burning a DVD has resulted in my xbox booting to a black screen.
      I see "loading ind-bios" before the screen goes black.
      Looking online I found some suggestions to boot into hexen disc (so I ended up having to burn it anyways) then run the clear files option.
      None of this worked though.
       
      Any ideas on what I can do to get my dashboard back?
       
      Chris
       

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.