Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'screen'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Subscribed Members Only
    • Subscribed Members Only
  • Off Topic
    • New Member Introductions
    • Rumble Pit
    • Suggestion Box.
  • General Xbox Discussion
    • General Xbox Discussion
  • Original Xbox Modding Forum
    • Hardware Mods
    • Modchips
    • TSOP Flashing
    • Softmods
    • Repair
  • Xbox Case Modding
    • Case Mods
    • Lighting & Electrical Mods
  • Tutorials
    • Official Tutorials
    • Tutorial Submission
  • Software
    • Bios
    • Dashboards
    • Installation Disks
    • Applications
    • Games
    • Emulators
    • Homebrew
  • Xbox Collecting
    • Xbox Collection Showcase
  • Rare and Uncommon
    • Rare and Uncommon Xbox Hardware
    • Rare and Uncommon Xbox Software
  • Vendors
    • N64 Freak's Products
    • Barnito's Products
  • Development
    • Rocky5's Projects
  • Online Play
    • Game Night
  • Classifieds
    • Wanted
    • For Sale
  • Moderator Section
    • Moderator Back Room

Product Groups

  • Vendor Forum
  • Membership Subscriptions
  • Forum Ads

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 32 results

  1. Hi all, I have a v 1.4 Xbox that was modded with the Xenium ice modchip about 15 years ago. It was in storage for several years and I just went back to using it again. It booted up just fine after all these years after I changed some bad caps and the clock capacitor. I was messing around with the various apps I had installed on it several years ago, and when using the XBMP (Xbox Media Player) app, I changed the resolution in the settings menu and when I rebooted, there was no video output - only a black screen with the "no signal" message on the TV. It looks like the XBox boots up normally (except for the black screen) because the Xenium chip's LED lights up indicating that it has loaded a custom BIOS, and I am able to FTP into the box. My suspicion is that the XBMP app changed a configuration (?.ini) file causing it to output a video signal that the TV (a Samsung flat screen TV with a 720p resolution, I think) cannot display. Can some one tell me what I need to do to get the display back? Thanks in advance for your responses.
  2. Hey everyone, It's been awhile since I have been on here and made a post, but I come baring a question about the Intec Portable Screen power supply. I recently acquired an Intec screen for my collection. Went and bought and and the guy said that it had all the cords. Well I was in a hurry when I bought it and I didn't check to make sure everything was there. After getting back home and opening the bag I noticed that I had the power cord but not the converter box that converted the power to 12 volts. My question is do you guys know of an compatible replace brick power supply that I could buy so I can test the screen out to make sure it works ok? I'm just asking because I don't want to take a chance and buy the wrong supply and possibly damage the unit. Thanks for the help everyone!!!
  3. I've been trying to install the Rocky5 softmod on a v1.6 and I keep hitting the same wall. I've scoured the forums and tried every suggestion found with no difference and I'm appealing for more ideas/suggestions. Using SC, I load the Linux profile and click the next screen for checkpoints, then screen goes black. There is no response or activity on the XBOX - no sound of drives moving, no change in LED color. I've waited some time and nothing more. - Swapped component and composite cables and 2 different TVs. Tried with component cable and set to "Normal", tried with composite cable - recopied the game save to USB and to XBOX hdd. -confirmed NTSC game version -tried with multiple SC saves (tested game, it works) and with none (original attempts and after deleting test profile) The version of SC will play - I made a new profile and started it, then deleted that profile. I know in advance that I should just put in a mod chip.... walking before I run Thank you Rocky5 for the hard work on the softmod and MrMario for the instructional video that I apparently needed. Thanks in advance for any suggestions.
  4. Hello. Recently i tried to install X2 - Wolverines Revenge on my 1.6 hardmodded xbox and got black screen right after launch. I know there is an issue with 1.6 and HD output with some games but im using composite cable and CRT TV. Really cant figure out this problem. Any1 can help?
  5. Hi people, I recently soft modded my 1.4 Xbox following Mr. Mario's Rocky5 guide. I've since set XBMC4Gamers as the default dashboard. When I first power up the console on I just get a blank screen, to get the XBMC dash to load correctly I need to open and close the disk tray. Any ideas for how I could fix this?
  6. Tried it with 2 sets of component cables and had the same result. It's a 1.6 model and does this with various games, maybe 30 games total I've tried. Sometimes it doesn't do it all for 30min, then it'll flicker constantly for an entire hour. Super frustrating. https://youtu.be/wFh10gwcS6E
  7. This is probably a very easy thing to fix, but I have so far failed to come up with the appropriate search terms in Xbox OG forums such as this one. In some of my games (for example; Spider-Man 2, Tenchu: Return from Darkness and Darkwatch), the game is displayed incorrectly like in the screenshot below. I'm using Rocky5 and didn't have any problems with this before softmodding the console. The video output is through an OSSC (which I used before the softmod as well, without having this issue). I've dabbled with the display options in the softmod settings menu but nothing has made a difference. What am I doing wrong?
  8. Hi all I am a new member, so am not sure if this posting is in the correct place, but any help would be really appreciated. I bought a modded Xbox with XBMC/Coinops4 on it about 6-7 years ago and then stored it away without really trying it out. In all there are about 5,000 emulated arcade and console games present. I recently decided to start looking at it properly, and so far it seems to be working fine (on a HD ready LCD) except for the following issues/queries. Although not a technical person I have spent the last 2-3 weeks scouring the internet for information/answers to the below, but have not been able resolve/clarify them. 1) None of the NES games work, even though all their ROMS are present a folder named "F:\Emulation\Coinop4\Romsconsoles". e.g. The ABADOX.NES Rom is located in "F:\Emulation\Coinop4\Romsconsoles\NES_Abadox.zip". But whenever I try and run this game I get message "Error Opening D:\Romsconsoles\NES\NES_Abadox.zip ... No such file or directory PRESS B" On reading this error message I appreciate that when selecting a NES game, the system appears to be looking in the wrong directory but how do I fix it ? 2) After much internet searching I found out how to enable the 480p/720p settings by changing PAL to NSTC (and using component cables). On the 720p setting, the XMBC dashboard writing looks far clearer than it did when running in the default PAL 576i setting. However although all the emulated console/arcade games still look OK, they do not appear to be any sharper/clearer than when using the original PAL setting or when I just use just the 480p setting or even when I simply use a RGB cable. Am I missing something or does the 720p setting only apply to the dashboard and not the actual emulated arcade/console games? This question has really perplexed me ! 3) When running an Amiga game the system usually asks me to load a floppy disc. The Coinops Instruction Manual says that you should press the START button. However this does not work. Any ideas what I should do ? The same issue is also present for some X68000 games. Thanks in advance for any help/guidance. John B
  9. Hello, I just softmodded my Xbox I just got this week using Rocky5. I followed Mr.Mario11's softmod tutorial and every screen corresponded. I used the softmod tools extras kit and installed the Stock MS Dash 5960. Now when I put in a game disk, the xbox logo runs with sound and then the screen goes black when trying to load game disk(have tried different CDs). I tried to FTP a game to HDD. Xbox logo loads, am able to get rocky5 dash but game does not load(Have tried different games). When loading from HDD, xbox color of disk ejection is orange still. Xbox had not been opened, original HDD. I have tried different A/V cables. It always loads the first dashboard but not the second one. Does anyone know how to fix this?
  10. Hello guys, We just bought an old Xbox and when trying to install Rocky5 on it using Splinter Cell, we only get a black screen when loading the save. The front LED turned to red and nothing. The TV still says it has a 50Hz signal coming. The saves we used previously modded another Xbox successfully, is there something we're missing? Like a hardware revision limitation or rewriting the saves ? Thanks in advance bros.
  11. Hello, I am new here so apologies if I'm posting this on the wrong forum. I am currently running a v1.6 Xbox with Rocky5's Softmod (v1.1.7) and XBMC4Gamers and am met with a black screen when booting the game 007: Everything or Nothing from my HDD while using component cables. My legitimate NTSC copy of the game was ripped to my HDD via dvd2xbox (with ACL processing enabled) and I have enabled Force Progressive video mode via the NKPatcher settings (followed by a reboot). I have attempted to boot the game while the following resolutions have been enabled on my console: 480p (y) 720 (y) 1080i (n) 480p (y) 720 (y) 1080i (y) However, neither of these configurations seems to result in the game displaying properly. If anyone has any troubleshooting ideas, I would be greatly appreciative. Thank you.
  12. Softmodded xbox Was working perfectly fine until a few weeks ago, when it booted in to xbmc and the screen froze. Rebooted, got a little further before freezing. Rebooted again, put a dvd in and it froze when loading the DVD menu. Not sure what is going on, but loaded up midtown madness 3. Got through the menu system in to a game, was taking a corner and the picture froze, engine sound still playing and my controller vibrating constantly. Any thoughts? I'm thinking caps or on their way out
  13. I got an Halo xbox a bit back and I am not too familiar with the common xbox issues. I fired it up recently and saw my screen split in two when loading a game. Any one know what the issue is and what the fix would be?
  14. Any idea why this would happen? I downloaded the game from a reliable source and all the other games work. I do have a 1.6 Xbox, not sure if that m
  15. Hello, I've just joined this forum as i have just softmoded(Rocky5 with XBMC-Emustation) my ogxbox.. But I am running into an issue when I try to launch the emulator.. The screen is just black. But I am able to hit B to close it again. So it seems it's running? But not able to show me anything on screen? Also currently downloading DoomX homebrew, to see if that launches.. Regards Naits.
  16. Hello. I softmodded my xbox and decided to try the tsop mod. Followed a guide up untill the part where it had me burn a hexen cd. Instead I found this https://drive.google.com/file/d/0BzRN8P835YijOFAydnYzRE0yNmc/view Unfortunately trying to skip burning a DVD has resulted in my xbox booting to a black screen. I see "loading ind-bios" before the screen goes black. Looking online I found some suggestions to boot into hexen disc (so I ended up having to burn it anyways) then run the clear files option. None of this worked though. Any ideas on what I can do to get my dashboard back? Chris
  17. I have two consoles 1.0 and 1.4 witch tsop. The same bios and systems, the disks are also the same. On the console 1.0 pal games dark screen and then the dashboard returns. Ntsc ok. Any suggestions? Eprom error?
  18. I have a TSOP modded Xbox (PAL) on which I want to view Region 1 DVDs. The console itself is region free and everything seems to be going fine until about 5-10 mins into the DVD, when the picture suddenly freezes and the console crashes for seemingly no reason at all. I have the video settings on NTSC M (when playing the DVD in PAL mode the picture stutter). Anyone familiar with this problem?
  19. There are times when Xbox is on and that annoying screensaver Pop up Is there a way to turn it off or delete it I can't stand this thing
  20. I got a problem with a TSOP console but it may have nothing to do with TSOP. When I try to calibrate my screen and save, XBOX gives "unable to save" Error #3. Any idea what Error 3 is ? Thanks
  21. I successfully created and locked a 500GB IDE Seagate Hard drive using HDM V1.9. I transferred it to my xbox and it gets stuck at the xbox splash screen at start up for ages and then goes to Error 13 - any ideas? (It can take 2-3 minutes for the word "Microsoft" to appear under the xbox splash). Thanks
  22. I've actually seen a few people talking about this all ready here and on facebook but just wanted to share it for those who haven't. A full tutorial on how to install a custom LCD screen in your original Xbox (NON-X3) that has a temperature monitor so you can constantly see what temp your console is running at to help prolong the lifespan and keep things cool! You can see it on my website by clicking the link below: Tutorial on how to install an LCD screen in your original Xbox console
  23. 1.4 Version XBOX that as screen flicker and black out. I have tried using different componet cables, other tvs and even the pound hdmi kit. The screen looks like has noise and does blackout.
  24. Dear All, On my 1.4 still soft modded Xbox, I have some issues with screen stretching, I'm using component cables to connect to my tv and enable HD output, and on UnleashedX I have adjusted the screen to fit the edges of my TV, but when I run Homebrew Games the adjustment I have done to UnleashedX Dashboard doesn't apply, all games are zoomed in, making some of the screen not displaying, tried changing settings on my TV changing perspective from 16:9 to 4:3, doesn't work, still zoomed in, is there a normal issue? How can I fix this? Thanks
  25. Every game run on this emu suffers from screen tearing. The only way that I found to circumvent this issue is to go into: Configuration -> Video Configuration -> Other Video Configurations -> Xbox Hardware Filtering and change it to Bilinear Filtering, but the image is too soft for my liking. By default, it is set to Point Filtering, and software filter: None Any alternatives?

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.