Jump to content
OGXbox.com

XEnium Modchip Issue


Xtwizted
 Share

Recommended Posts

Hello all, I am in the process of getting my old modded Xbox back up and running. It is a v1.6 xbox with a Xenium modchip in it. I am running into a problem. If I boot into the xenium dash, it doesn't register any controller input (I am using an aftermarket controller I couldn't find the actual Microsoft one). If I log into the xecutor dash instead, the controller works perfectly fine, no issues. Any ideas what could be going on? Not sure if it matters however the system does have a bad DVD disk drive in it, the board that the eject motor is on is somehow cracked in half and always reads open tray (still trying to find a replacement for cheap) could that have something to do with it? It just doesn't make sense to me that the controller works in the normal dashboard, just not the xenium one where you can lock/unlock the drive, pretty much the setup stuff for the modchip. Also, whenever I try to access the original legit Xbox dashboard, it will load up then pop up an error saying unable to connect to xbox live and it kicks me back to the executor dash. 

Link to comment
Share on other sites

There is a couple of programs that don't work with a non M$ controller Xblast,Chimp, and I also think the Softmod files.

You could try using the DVD remote to navigate around the menus on the Xenium.

The DVD issue has nothing to do with the controller issue and you could use a modded EvoxM8 plus BIOS with the DVD check disabled and then leave the DVD unplugged.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to comment
Share on other sites

Oh I guess that explains why Chimp wouldn't work either. All I really want to do is upgrade to a larger hard drive it has a 40gb one in it and that's just not going to cut it. I'm also afraid that hard drive could fail it is pretty old. I kept trying chimp but it wouldn't respond either. Time to search for a legit controller. Thank you!

Link to comment
Share on other sites

As you have a modchip just fit the new HDD load a install disk and setup the new drive from scratch.

 

The only reason to clone a drive would be if the Xbox is softmodded .

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to comment
Share on other sites

Hey thanks again man. I just grabbed a legit controller and just like you said, I could navigate things and it has the hard drive upgrade wizard. I forgot all about how to use this thing. Going to do the hard drive tonight and start loading up some games. Waiting on a new DVD drive to come in for it, I still have around 60 burnt games for it. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Incursion64
      Hello, hoping someone can help here.  I've made several xblast aladdin chips, as well as the Jafar chips, and quickboot will never boot the designated bios i have selected in Xblast Settings.  No matter what i do, it always boots to the Xblast OS.  For example: i have quickboot set to yes, i have X25035 as my 512k Bank(0), IND5003 as bank(1), and Cromwell as bank (2) aka Xblast.  If i assign either the 256k or the 512k bios to launch pressing the Eject button, it will work as it's supposed to.  
    • By Shxlx006
      Hello. I Have A Problem That I’m Having With Getting This One Video Game, It’s Called Def Jam Fight For NY & I Manage To Put it on my FTP And Transfer Over To My Modded XBOX but everytime i try to load it up, it quickly crashes and puts me back to the modded homepage, i currently use XBMC i’m also using a hitachi disc drive I will also post pictures & photos of my modded xbox as well. can someone please help me and show me the solution to this, I Really Appreciate itThe Problem I’m Having The Last Picture Is The ISO That Loads Up Then Crashes Quickly
       

    • By MadMartigan
      I made a post a few weeks back about getting a 1.6 with a HDD that immediately died after booting. Couldn’t get eeprom in time. Looks like someone was trying to tinker around and really screwed some things up. Without the wires and chip, the Xbox will boot into HDD failure error which I’m fully aware of. I tried getting two Aladdin chips fitted and neither one of them will boot. They both flash green light for a second and then power off. One chip shows red light and the other shows yellow. I’ve reflowed solder points countless times and still the same result. I’ve tried D0 grounded to board and the chip and other various places I’ve seen and read about, but nothing works. As you can see from the board, there have been several trace lifts, but from what I’ve seen I have everything linked up properly accordingly to the lifted traces. Any help would be greatly appreciated. 
       
      I do not want to keep the chip inside so I have not cut the L-Frame. I just want to pull the eeprom and build a replacement drive. These Aladdin chips on 1.6 are proving to be a real pain in the ass. 


Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.