Jump to content
OGXbox.com

Search the Community

Showing results for tags 'discs'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Rules
    • Why Can't I Download?
  • Subscribed Members Only
    • Subscribed Members Only
  • Off Topic
    • New Member Introductions
    • Rumble Pit
    • Suggestion Box.
  • General Xbox Discussion
    • General Xbox Discussion
  • Original Xbox Modding Forum
    • Hardware Mods
    • Modchips
    • TSOP Flashing
    • Softmods
    • Repair
  • Xbox Case Modding
    • Case Mods
    • Lighting & Electrical Mods
  • Tutorials
    • Official Tutorials
    • Tutorial Submission
  • Software
    • Bios
    • Dashboards
    • Installation Disks
    • Applications
    • Games
    • Emulators
    • Homebrew
  • Xbox Collecting
    • Xbox Collection Showcase
  • Rare and Uncommon
    • Rare and Uncommon Xbox Hardware
    • Rare and Uncommon Xbox Software
  • Vendors
    • N64 Freak's Products
    • Barnito's Products
  • Development
    • Rocky5's Projects
  • Online Play
    • Game Night
  • Classifieds
    • Wanted
    • For Sale
  • Moderator Section
    • Moderator Back Room

Product Groups

  • Vendor Forum
  • Membership Subscriptions
  • Forum Ads

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 10 results

  1. Hello there, I'm hoping to receive some help from you fine experts. First time modding an Xbox and unfortunately I think I made a blunder. Ended up with a service required error 21 screen and discs will not boot. After softmodding with Rocky5's tools I copied over Xblast OS and Cerbios to my C drive. Now the C drive partition was extremely small and wouldn't fit the bios bin so I temporarily removed what looked like some Japanese language files, I suspect this is why I'm receiving the error. Didn't have a mod disc, plan was to just FTP everything over. Was attempting a TSOP for the first time, and I had a Sharp model motherboard so I tried once and got no boot then decided to undo my bridges and just go the modchip route. I should also mention I recapped the CPU and removed the clock capacitor, I don't think this would cause such an error but other people might know better. So after undoing my TSOP bridges I was met with the error screen, whoops. So trying to salvage this, I don't have really any spare parts to try swapping, I suspect the route forward is to buy an IDE interface for my PC to reformat the HDD. Or would it be possible to just install a modchip at this point since I intend to install a large sata drive anyways. I did backup the eeprom and nullify the hdd key as well. Any advice/words of wisdom on how to proceed greatly appreciated. Thanks.
  2. As the title states, the Philips drive in my 1.2 is refusing to boot/read discs. In XBMC4Gamers it appears in the top right corner as you would expect, but the text that accompanies it just says "Busy". It says this as well in the file manager. In the retail dashboard it will throw up the usual "Could not read this disc" error. It also has the telltale 'hitches' during the flubber animation that appear whenever the DVD drive is disconnected. Is this indicative of a hardware issue with the drive? I'm confident its not my mainboard nor my cable. I'm really, really not up for cannibalising another Xbox to fix this one and listings for individual drives are non-existant.
  3. I'm running into an issue where just the following 4 NTSC USA games won't load on original firmware from retail disc (get stuck at the Xbox logo + Microsoft text after putting in the disc), or from hard disk via ISO or extracted files (just go to a black screen where even IGR won't work): Chicken Little Shellshock: Nam '67 Without Warning The Suffering: Ties That Bind I'm positive that these are good discs (used for the tests I've run on original firmware) and ISOs that I've ripped / converted myself and validated against Redump hashes (for the ISO loading failures). Full details on the setup and things I've tested follow: I've got an NTSC 1.2 Xbox, upgraded to a 2TB drive, using the recommended ~937 GB F/G configuration with 64 KB clusters on those partitions, on a StarTech adapter. The drive has been locked, so I can still use stock firmware. Clock capacitor has been removed (and clock time set), and the 5 largest capacitors (3 for CPU / GPU and the two large ones on the lower left / right of the board) have been replaced. An original Xenium chip is installed on firmware 2.3.1, with banks flashed for both EvoX M8+ (modded with EvoTool to add LBA48 support), and iND 5003 (the recent modified version with re-enabled XBL and reboot fix). Using 480i composite video out. The Language is set correctly in the MS dashboard to English, which should work with these 4 games. I've got the proper files in place to allow ISO mounting, and all my games are installed via this process: Dump disc with a Kreon firmware SH-D163B drive to full ISO Validate the CRC matches the Redump CRC (so I'm sure I have a known good dump and the disc isn't the problem) Extract the files from the Redump format ISO with Xbox Image Browser 2.9 build 0350 Use Qwix to turn the extracted files back into an XISO compatible for hard drive loading Split the XISO, if over 4GB, at 4292870144 bytes into two pieces, and name them gamename.1.iso / gamename.2.iso Throw the ISO into F or G, and run the XBMC4Gamers ISO prep script to put them into a unique subfolder, as well as extract the thumbnail and game name and put them into the launcher XBE that actually mounts the disc files and plays them. This gives me 2 ways to launch my games: I can either launch the ISO from XBMC4Gamers, or I can boot into the Xenium menu with the eject button, choose to launch the stock TSOP, boot into the original dashboard, then put the original disc in and play without any mods whatsoever. I have hundreds of games working perfectly this way, but those 4 games won't boot on this Xbox, no matter what I do. If I try to launch them through the ISO loading method from XBMC4Gamers the screen just goes black, then stays black indefinitely. IGR no longer works, and I have to hard power down the Xbox. (The same thing is true if I extract the files to F:\games and try to run the default.xbe.) If I try to launch them by booting into the original firmware on TSOP, waiting for the original dashboard to load, then putting the original disc in the tray, the Xbox changes to the Xbox logo screen, with "Microsoft" below the Xbox logo (aka "I've recognized a legit game and I'm loading it"), and then just stays on that screen forever, without actually starting the game. The only thing that will break out of that is ejecting the disc, which takes me back to the dashboard, or powering off. I've tried clearing the cache drives before loading these. I've also tried deleting the TDATA and UDATA for those games (as well as backing up all of E and wiping it clean). This has me stumped, because: I know the discs are good (dumping with a Kreon matches 100% to the Redump ISO as validated by hashes, plus 3 of the 4 look factory new) I know the disc drive can read games fine, as it can load any other original disc I throw at This doesn't appear to be a copy protection thing, because it happens equally when running EvoX M8+ / iND 5003 and loading an ISO or with stock firmware and loading the original disc, and when loading the original disc, we don't even get past the point where the Xbox logo / Microsoft text beneath it leave the screen to hand control over to the game. I know the Xbox is reading the disc, because if I boot into modded, rename E:\TDATA and E:\UDATA to E:\TDATAold and E:\UDATAold, clear cache drives, then shutdown, boot into stock firmware, put the disc in, let the system hang at the Xbox / Microsoft logo, eject the disc to return to the MS dashboard, and then check the Memory tab, the only entry there (as expected) is the one entry for the game I tried to boot, with its correct picture. I can't find any reports on the restored xboxscene forums, here, or reddit claiming that those games had issues booting for anyone else (though they're niche titles, so maybe no one has tried and bothered to post they don't work?), or any sort of Wikipedia article or the like talking about the games with a section mentioning they have issues loading on certain versions of Xboxes, etc. So in lack of that, it makes me think they should work and there's something else I'm missing. Any thoughts as to why these and just these 4 games don't work, either through ISO loading, extraction to hard disk, or known good retail disk on retail firmware would be really appreciated - I'm stumped!
  4. Hey there everyone, just purchased an unmodded Xbox and I'm having issues. I tested with multiple games and for some reason, the console cannot read discs. It can boot to the menu and works perfectly fine in that regard, but when I put a disc in the green lift around the eject key will blink for a few times and then... Nothing. I don't get a read error or damaged disc message, it simply does nothing. No error code, everything else seems to work perfectly fine, but it simply won't read discs. It is a samsung disc drive and I opened it and did a bit of cleaning, checked the wires for seemingly any damage or missing pins which there weren't any and nothing has changed. The disc drive is clean, the connections are fine, and the discs are all basically flawless. Any ideas or advice?
  5. Hi all I am a new member, so am not sure if this posting is in the correct place, but any help would be really appreciated. I bought a modded Xbox with XBMC/Coinops4 on it about 6-7 years ago and then stored it away without really trying it out. In all there are about 5,000 emulated arcade and console games present. I recently decided to start looking at it properly, and so far it seems to be working fine (on a HD ready LCD) except for the following issues/queries. Although not a technical person I have spent the last 2-3 weeks scouring the internet for information/answers to the below, but have not been able resolve/clarify them. 1) None of the NES games work, even though all their ROMS are present a folder named "F:\Emulation\Coinop4\Romsconsoles". e.g. The ABADOX.NES Rom is located in "F:\Emulation\Coinop4\Romsconsoles\NES_Abadox.zip". But whenever I try and run this game I get message "Error Opening D:\Romsconsoles\NES\NES_Abadox.zip ... No such file or directory PRESS B" On reading this error message I appreciate that when selecting a NES game, the system appears to be looking in the wrong directory but how do I fix it ? 2) After much internet searching I found out how to enable the 480p/720p settings by changing PAL to NSTC (and using component cables). On the 720p setting, the XMBC dashboard writing looks far clearer than it did when running in the default PAL 576i setting. However although all the emulated console/arcade games still look OK, they do not appear to be any sharper/clearer than when using the original PAL setting or when I just use just the 480p setting or even when I simply use a RGB cable. Am I missing something or does the 720p setting only apply to the dashboard and not the actual emulated arcade/console games? This question has really perplexed me ! 3) When running an Amiga game the system usually asks me to load a floppy disc. The Coinops Instruction Manual says that you should press the START button. However this does not work. Any ideas what I should do ? The same issue is also present for some X68000 games. Thanks in advance for any help/guidance. John B
  6. Hello all... I've been researching this issue for over a week and can't find a solution so hoping you all can help. I bought this modded xbox about 15 years ago with the games already backed up on HDD. I've added a bunch of pics of the screens. 1- why is the default xecuter2 (or is it evoX?) main menu screen so ugly and inefficient? it takes up to 3 clicks to actually get to games. Could you point me to tutorials on how to customize this? 2- when i looked up tutorials on how to ftp and finally figured it out, it looks like i have folders (partitions??) C, E, and F with files loaded. E only has ~4GB capacity, and F has about 60GB. But I'm reading that actually F and G should have large capacities. Should G be able to hold games or files? Currently G is empty. 3- I've made 6 coasters so far trying to burn ISOs to play from the Disc drive. Nothing seems to be working because the xbox doesn't recognize the discs at all. Normal xbox discs and DVD movies play perfectly. Burned ISO images on DVD-R do not work. Any ideas?? I'm using ImgBurn and extract-XISO at 4x speed with DVD-Rs.
  7. Saw there was a disc reading option for sega cd and turbo cd. Just originals or would burned discs work as well?
  8. So I'm having a bit of a problem and haven't been able to find a solution. The disc drive is able to read discs. It can see that the disc is a game, and I can open up the disc in file manager to view it's contents. But when I try to load the game, it absolutely refuses to load. Tried burned discs on a couple different DVD-R vendors, and even original game discs. It's a phillips disc drive. It could be the drive going bad, but then I wouldn't think it would be able to read the disc as a game and view the contents of it. I guess for some additional information, current have ind-bios 5003 06, UnleashX for the dashboard. Tried cleaning the lens in the drive with alcohol. I'd like to be able to have it read discs in case I do something stupid and can fix it from the console with a disc rather than have to open it up to take the drive out and work on it form the PC. I'm hoping there's some way to fix it without just replacing the drive entirely. I have the tools to work inside the drive if needed.
  9. Hey everyone i am downloading lots of these oxm discs and i would like to know if there is a way to burn a dual layered disc and play it on the og xbox or if there is a way to split the iso or even add the iso into the xbox without having to have it in a folder format
  10. I just softmodded my second Xbox but I’m having an interesting issue I didn't experience on the first. None of my demo discs will work. I tried a handful of Official Xbox Magazine demo discs. I also tried the “Exhibition Demo Disc”. My copy of Sega GT 2002/Jet Set Radio Future (which basically functions like a glorified demo disc) also appears to be affected. Trying to play any of these either directly from the DVD drive or from a ripped copy on the HDD causes XBCM to restart. It’ll act like it’s going to load for a few seconds and then it just reboots. I’ve tried dozens of other games in my collection and so far have had no issues. The problem seems to be isolated to my demo discs and copy of GT 2002/JSRF. I have used these problematic discs in my first softmodded Xbox with no issues. In fact, I have many hours logged in JSRF on my first Xbox. I should also mention that I used a different method for softmodding this time around. My first Xbox was softmodded a few years ago using SID. For my second Xbox (the problematic one), I used Rocky5's Xbox Softmodding Tool. The problematic console has a 1.4 motherboard. The working Xbox has a 1.0. I don't know if these points really matter, but I figure more information can't hurt. Any help is appreciated!

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.