Jump to content
  • Similar Content

    • By Haizum74
      Well, I softmodded then tsopped and tried flashing a winbond bios Evox 8 which was all going well until it turned off after flashing then wouldn't turn back on except doing the triple on then off crap. 


      Assuming I have done it right and it was a bad flash?  What now? 
    • By Haizum74
      Are there any issues/conflicts I need to be aware of when tsoping my xbox? Ive been running a soft mod for a week or so and have a sata 500gb HDD locked with apps, games and of course a dash, XBMC4gamers.

      If so I can always put the original HDD in to tsop it that way but then am I good to go with putting the 500gb back and just straight booting? OR, do I need to reinstall everything?


      Any specific bios reccomendations? I will be using the drive as well as the HDD and on 1.4 I think. Certainly not 1.6
    • By calebTree
      Hi, I am just wondering if anyone with more experience than me can tell me how bad this looks or about any diagnosis clues I can be aware of. The first XBOX I found on ebay last year was surprisingly not modded and I guessed it might be a 1.0. Because of that I didn't want to mod it or open it so I bought another cheap one that had already been opened. I had some fun with that one then I gave it away. In the meantime that 1.0 was calling my name and I bit the bullet and opened it up. Softmod went fine of course. HDD upgrade went fine. Then I wanted to try something more interesting. I looked up the RAM upgrade and it didn't look too bad. That actually went smooth. Luckily the 1.0 is the least work to short circuit the TSOP. So TSOP flash and 128MB RAM was working. I kind of surprised myself. I was fumbling around not really thinking through things and I wanted to see if I could flash an original BIOS back to it. That was the end of the fun for me. After the flash it reboots and goes into the blinking red. I realized the BIOS probably didn't like having 128MB RAM so I used my heat gut to remove my just added RAM. That wasn't it. I knew it I had a big project ahead of me. That was when I found the Open Xenium modchip that apparently is supposed to divert the boot to it's own BIOS. Hence my question in this forum. 
      I didn't see how I was going to remove all that solder from the LPC ports with a solder braid or any other way for that matter. I realized I might be able to use my heat gun again. I had some bad luck and didn't realize how hot I was getting my board in the process either. I almost lost 3 components all together but I managed to get 2 of them back on. I circled the remaining problems in my pictures below. Is any of this repairable? The Open Xenium chip makes it to a red LED but XBOX still only boots to the blinking red lights. I was pretty happy with my soldering of the wire but not so happy with my soldering of the LPC jumpers. The board took some damage. From what the pictures say is this beyond repair? If the Open Xenium chip is making it to a red LED am I close?
      Thanks all you smart folks!

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.