Jump to content
OGXbox.com

Remove / Disable profile picture when starting XBMC4GAMERS


KitMikro
 Share

Recommended Posts

Hi,

I have been searching for a way to disable the profile picture of XBMC4GAMERS. I only have one profile and it is set to auto load.

Looking at /system/userdata/profile.xml 

there is the line <thumbnail pathversion="1"> that shows where the current image is located but if I delete it, there is still an empty square shown.... 

now how do I get rid of this square?

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, KitMikro said:

I only have one profile and it is set to auto load.

 

Simples..

 

Login to the user you want as the default

Press the black button

Select settings

Select skin settings

Select login/debug

Select Auto Login

Click A to set login screen off

Now exit out of the settings menu.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to comment
Share on other sites

Hey Dave, 

 

Thank you for your reply, but I already have the login screen disabled and the auto logon enabled.

I would like to boot without the profile image shown.

When I turn on my XBOX I have 

-the flubber intro

-XBMC4GAMERS splash

-then it will show loading in the top left corner and the profile image in the middle

I would very much like XBMC4GAMERS to just show the loading in the top left corner 

I tried to use a profile image with just the same color as the background but it still has an outline.... completely removing the image will give the black square.... So I have been looking where this is square is located but can't find it in any of the XBMC4GAMERS files...

 

 

loading.JPG

 

 

 

Edited by KitMikro
Link to comment
Share on other sites

What version 4gamers are you running?

On a 3tb hdd fully loaded it takes 20 seconds from power on and that square is on the screen for under 2 seconds

On a 500gb fully loaded it takes 15 seconds from power on and the same square is on thee screen for under a second (quick flash)

Have you Enabled fast game parsing?

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

 

Link to comment
Share on other sites

Quote

Have you Enabled fast game parsing?

Yup, doesn't speed up anything.

Evox M8+ Bios, 2TB Hdd, XBMC4GAMERS latest test version.

 I didn't think the boot could go any faster. 

It's not a huge issue though., but if there was te possibility of removing the square it would be nice.

Link to comment
Share on other sites

I can't edit my last post so I will just leave this here in case somebody wants to do the same.

to remove the profile image from the startup window I have edited the XML file located at XBMC4GAMERS\skins\Profile Skins\720p\inxludes.xml

line 172 changed

<texture border="5">black-back.png</texture>

to

<texture border="0"></texture>

line 180

<texture>black-back.png</texture>

to

<texture></texture>

line 181

<bordersize>1</bordersize>

to

<bordersize></bordersize>

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, KitMikro said:

I can't edit my last post so I will just leave this here in case somebody wants to do the same.

to remove the profile image from the startup window I have edited the XML file located at XBMC4GAMERS\skins\Profile Skins\720p\inxludes.xml

line 172 changed

<texture border="5">black-back.png</texture>

to

<texture border="0"></texture>

line 180

<texture>black-back.png</texture>

to

<texture></texture>

line 181

<bordersize>1</bordersize>

to

<bordersize></bordersize>

Cool I will keep that in mind

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Rocky5 said:

Just enable it in the skin settings > login menu. It will show after you enable auto login. 🤷‍♂️

Hey Rocky5 thanks for your reply, what should show? what option do you mean?

I have two options in the login menu "Auto login >" and "Enable Profile Lock"

Like I said, "Auto login" was already enabled (before I posted my question.) the problem is not with auto login but with the profile picture on boot every time. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.