Jump to content
OGXbox.com

XBox 1.0 Frags Before and After Modchip


madmon
 Share

Recommended Posts

I have a xbox 1.0 here that fragged the day I got it. I thought "oh HDD probably died I'll just install a modchip". Well after installing said modchip I'm still met with 3 power cycles and the red and green lights with no error codes. Ive checked my soldering, checked that D0 is grounded, checked all caps, I cleaned the board after removing the clock cap, inspected traces for any signs of trace rot. Are there any caps that could go that just wouldn't show any sign of swelling or leaking that could cause issues?  

Link to comment
Share on other sites

I am suggesting you remove the mod chip and disconnect the D0 wire the try booting with both the Hard Drive and DVD drive disconnected

This way you can rule out the drives as the problem as without the drives you should get a service required message on the screen.

15 minutes ago, madmon said:

Are there any caps that could go that just wouldn't show any sign of swelling or leaking

Caps can appear to be fine and the only sure fired way is to test them with a ESR meter.

17 minutes ago, madmon said:

Well after installing said modchip I'm still met with 3 power cycles and the red and green lights

Is the red/green 50% red then 50% green?

Was there any sign of the Xbox been worked on before you opened it?

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I did try to boot without modchip, HDD, DVD and d0 was disconnect. Still just fragged with no errors. One thing I did notice was once it would frag I could hear the HDD spin up.

Green and red is 50/50

The Xbox did have a Microsoft sticker over top of the factory sticker. I guess it was sent back in for service at some point. 

Link to comment
Share on other sites

This is where a Xblast or a Xenium type of modchips can help as they have their own OS

Green/Red Flashing
Problem: The Xbox will restart twice, and then flash red and green. This is known as the FRAG and can be caused by many reasons. Typically when you receive this error you will not have any video. Possible reasons you may get this is a bad bios image, a bad bios chip, the Nvidia MCPX chip is damaged, broken/damaged traces or solder splashes on the mother board.

Fix: If you were doing any kind of soldering work (adding a Modchip or other type of mod) on or around your motherboard, make sure there are no solder splashes or that there are not solder bridges connecting any traces. If there are, desolder them. If you have not done any kind of modding to the unit, then its likely to be caused from a bad tsop image, or a bad chip. Try installing a Modchip to see if you can get the unit to boot. If the Xbox still gives a FRAG then it means another major component is bad and the motherboard needs to be replaced.

 

 

So based on this as long as you have soldered the modchip in correctly then you maybe wasting your time.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, SS_Dave said:

This is where a Xblast or a Xenium type of modchips can help as they have their own OS

Green/Red Flashing
Problem: The Xbox will restart twice, and then flash red and green. This is known as the FRAG and can be caused by many reasons. Typically when you receive this error you will not have any video. Possible reasons you may get this is a bad bios image, a bad bios chip, the Nvidia MCPX chip is damaged, broken/damaged traces or solder splashes on the mother board.

Fix: If you were doing any kind of soldering work (adding a Modchip or other type of mod) on or around your motherboard, make sure there are no solder splashes or that there are not solder bridges connecting any traces. If there are, desolder them. If you have not done any kind of modding to the unit, then its likely to be caused from a bad tsop image, or a bad chip. Try installing a Modchip to see if you can get the unit to boot. If the Xbox still gives a FRAG then it means another major component is bad and the motherboard needs to be replaced.

 

 

So based on this as long as you have soldered the modchip in correctly then you maybe wasting your time.

 

Cheers

SS Dave


Soft modding is like masturbating, It gets the job done but it's nothing like the real thing.

Yup I was using an open Xenium. Guess the box is dead, I might try to use my hotair station and reflow the nvidia chip before I Start to strip parts from it. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By adam hunter
      hello guys i have an xbox with 80gb hard drive i have another 120gb hard drive my question is how i can replace it with the 80gb my xbox has Aladdin modchip  
    • By bulkchart32
      i have recently been playing xmen: legends on my hard modded xbox. this is the 1st time i have done this. i have played this game through many times and i have noticed a couple glitches that i have never seen before. this is the first time i have ever played it from the hdd on a hard modded xbox. this is also the 1st time i have ever played it through on a v1.4 xbox. most of the times in the past were on my v1.6 and once on a v1.0. both used the disc. so i'm not certain if it is that i am playing it for the 1st time from the hdd or that i'm playing from a v1.4 xbox for the 1st time. thoughts?
    • By rosentine
      Hi,
      i Was lucky enough and get free Xbox Classic. 
      Xbox was manufactured in 2003.
      During the disassembly i found out that console got modchip, could you help me determine which one modchip is it (see attached)? I did some digging and probably the chip that is installed is Aladdin, and it should start after holding power button for about 1s, but nothing happens after that, just MS Bios starting.
      I've checked if the wires are still soldered and they hold well. Also found out that there is a leak from capacitor - probably the what that is used to hold the clock. I found information that it can be removed.
      Please share yours knowledge with me ;)

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.