Jump to content

Halo Edition XBox Errors 07 and 09


Recommended Posts

So I’m not the most educated in terms of consoles or modding or repair so please bare with me here. I recently purchased a Translucent Halo edition Xbox on offer up to try and capture that good nostalgia hit that anything from that time does for me and got it for a killer price because of the fact that when it is booted on it errors out to either error 07 or 09. I have jumped down this rabbit hole time after time after time since buying this in trying to troubleshoot, isolate and address what the culprit or culprits are but for every solution I seem to find there I then another 20 questions. I have a very good feeling it is a faulty HDD but I’m not sure if it failed from age or possibly previous owner was trying to mod but the consistent factor and trial error I’ve gone through leads me to believe since it’s clicking that is my issue. Can anyone help me finally complete this project and help me make this the most meaningful console I’ve ever owned?

D9EEF6C7-6FAD-48E5-A38F-C4581E0562E6.jpeg

049080DD-DB00-4ADB-AD1E-01BD3621B624.jpeg

Edited by LukeyMFE
Link to post
Share on other sites
1 minute ago, ShinGoutetsu said:

If the hdd is clicking then its failed. Get yourself a modchip installed (open xenium or aladdin xt etc) and you can then replace the hdd

Thank you for the quickness. So I ran into other errors swapping HDDs from a few other xboxs I own and found that they are locked with a password or something to do with eeprom. Is that accessible with the method you suggested

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, LukeyMFE said:

Thank you for the quickness. So I ran into other errors swapping HDDs from a few other xboxs I own and found that they are locked with a password or something to do with eeprom. Is that accessible with the method you suggested

 

Edited by LukeyMFE
Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, ShinGoutetsu said:

Once you install a modchip that won't be a problem anymore. You install your new hdd and use an installer disk to format it, then install your dashboard of choice and apps, games etc.

Which one is most beginner friendly? I’m a fast learner so I’m confident things will not get messed up but am curious on your personal opinion 

Edited by LukeyMFE
Link to post
Share on other sites

You mean modchip? The open xeniums have extra features over aladdins such as the ability to have up to 4 different bios's, add on boards to allow lcd's and rgb led stuff whereas aladdins are a basic single bios chip.

If you mean installer disks I personally like auto installer deluxe but some people like hexen. 

Edited by ShinGoutetsu
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By SpeedyBug
      Hello everyone, I have a little problem with a softmoded Xbox with an Ndure, XBMC4Gamers main dashboard, Unleash alternative dashboard and equipped with a 500 GB hard drive. The console has about 80 working games on F and G partitions. The problem is that some get corrupted when I try to put others on the hard drive. The home artwork disappears and sometimes I can no longer launch the game. I noticed that some files were getting corrupted. The copied games do not launch or I have an "unreadable disc" message ... I have tried various things but have not been able to resolve this issue. I forgot to say that I have about 30 GB left available on G ... I would like to point out that this problem is only present on the G partition, the one I mainly use in fact ... I even tried to copy games via DVD2XBOX but they are not copied correctly and will not launch, while the application does not report any copy error ... After having thought about it, I tell myself that what produces these "instabilities" or these bugs is the fact of having via the FTP recorded and then erased such or such game many times, which causes the hard drive to be completely fragmented. I understand that it is useless in principle to defragment the HDD but at some point it must be necessary ... No? Has anyone ever had this problem? What I plan to do is move all the functional content to an external HDD via FTP and then re-inject everything cleanly so that I can then have these remaining 30 GB on the G partition without any problem. Thank you for reading me, hoping that some will provide me with an explanation and possibly an alternative solution ...
    • By Chungaloid
      Hey all.  Sorry if this has been posted, but I searched and couldn't really find anything.  I have a 1.0 Xbox that was handed to me by a friend.  He said he couldn't remember much about it, but that him and his kid tried to mod it a long time ago, and now it isn't working.  Upon opening it, I found a pin header, no modchip, tsop points soldered, and the underside D0 pad ripped off.  When I try to start the xbox, it cycles power 3 times then frags out.  I'm assuming this is due mainly to the ripped D0 trace.  I've tried repairing the trace, and bridging the two pads connected by the green line, but I can't seem to get the solder to stick.  Is there any other way to repair this, or is this the only way?  Relatively new to xbox modding so any tips would be appreciated.  Thank you!  

    • By Skrumpkin
      Hi,
      I have a hard modded OpenXenium chip with a 1 TB WD Blue HDD.  I have everything set up and I am trying to get more than 200 GB - with more than  > 200 GB left on a partition.  Filezilla is not letting me do that.  I am just trying to transfer the titles.  They are all HDD ready for transfer but they do not go through at a certain point.  They  all become failed transfers.  The bios I am using is unleashed x from the OGXBOX installer.  It was not flashed by the program but was transferred by my network.  It is a CEE bios.   I switch dashboard sometimes.  The only one that I have on there that is not preinstalled is Emulation Station. I had used the DVDmulleter to get the bios necessary.  The HDD has been partitioned correctly having being split from F to G the remaining left.  I am fairly new to this and any advice to help would be beneficial.

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.