Jump to content
Sign in to follow this  
Spreegun

Og XBox Keeps Restarting

Recommended Posts

 Hey guys I have a halo edition Xbox that I just plugged in again after a while and after about five minutes of being on it was resetting and kept resetting about every 20 seconds.  I thought I removed the clock capacitor a few years ago to stop stuff like this from happening. did I miss it maybe and took out another capacitor or is there something else That could be causing this problem. Note: power button and  eject  button work fine. System is also soft modded

Edited by Spreegun

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Spreegun said:

 Hey guys I have a halo edition Xbox that I just plugged in again after a while and after about five minutes of being on it was resetting and kept resetting about every 20 seconds.  I thought I removed the clock capacitor a few years ago to stop stuff like this from happening. did I miss it maybe and took out another capacitor or is there something else That could be causing this problem. Note: power button and  eject  button work fine. System is also soft modded

Was the clock cap leaking already? 

Did you clean the electrolyte residue from both the top and bottom sides of the motherboard and anywhere else it ran to?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By enter name here
      hi all new here and new to thee xbox modding, i have a tosp modded og xbox i wont to check the heath of my drive as ive noiced sum saves are not loading i have a 500GB segate sata drive in it i wont to make sure the drive is ok and it's not just a curuped file ?
    • By tjd2
      So i tried to upgrade my 1.1 xbox to 128mb.
      I installed the first chip successfully and xblastOS flashed to TSOP said "Success". Then i attempted to install second chip on bottom side, but xbox started fragging. I fixed up some shorts i found, but it still fragged. Then i measured according to datasheet, that power to RAM is shorted to ground. The shorted pins most likely were: 66 and 65. However it's possible, that i used the chip pinout wrongly and i measured short between VDD and VDDQ, which should be fine.
      Even after fixing the shorts, it still fragged. After (destructively, but fortunately without ripping any trace) removing the both installed chips, it still does very weird frag. Basically the LED lights up only for short while and then turns off. Xbox's fan runs for a while and then it reboots. This gets repeated indefinitely, but rarely you get normal FRAG and xbox stays on. I measured 2.65V going to the VDDQ pin and the RAM power rail or any of the main power rails are NOT shorted now.
      ANyone knows if i can fix it? All my other xboxes are either fragging (i have 1.0 i got fragging, but it might be TSOP issue as there are no signs of tracerot, no leaking caps and apparently TSOP might naturally degrade now, so i ordered modchip and will try to install it) or they are 1.6, which suck
      IMAGES: Please login or register to see this link.
      Here is reference image how i installed one of the chips, that worked well (the first one). I guess it was pretty good: Please login or register to see this link. . The residue is either flux or denaturated ethanol i used to clean it up.
      VIDEO: 
       
       
    • By Wingman
      Hello everyone, my name is Vitalij and I am from latvia ! 
      I have two xbox v1.1 and v1.6  in 1.1 dump of something (red-green light), but fully working power supply and 1.6 working, but the mosfet burned out in the power supply.
      Is it possible to make a 1.1 to 1.6 PSU, can there be a complete manual or something? I found a guide showing how to make from 1.1 to 1.2-1.5, but as I understand it, this does not work for me.
      Could you please help with this?
      Please login or register to see this code. Please login or register to see this attachment.
      Please login or register to see this attachment.
      Please login or register to see this attachment.
      Please login or register to see this attachment.

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.