Jump to content
Sign in to follow this  
Noomi

Igr Error - Blinking Light

Recommended Posts

Hi,

1.6 with Aladdin chip
Thermal paste replaced
120gb IDE hdd replaced with 1tb SATA (and Sata-IDE adapter plus 80-wire IDE cable) (Bought the xbox with chip and the 120gb hdd installed)
HDD formatted properly, UnleashX installed
All working beautifully, except for:

When i try to IGR (in game reset) using either RT+LT+back+black or LT+RT+back+start the result is the same. It does not reset, it turns off, then turns on again but quite choppy ending with a green flashing front LED and nothing on the screen.

Also, the red light on my sata-ide adapter goes on and off when it chops trying to boot. Then it goes to flashing green front LED with no light on the HDD (HDD not running i guess).

Any thoughts?
Thanks!

Edited by Noomi

Share this post


Link to post
Share on other sites

I assume that it was working fine before the hard drive change.

What is the new hard drive (make and model) and what brand of IDE to ATA adaptor

How did you setup the new hard drive Cloned,XboxHDM,install from a disk?

It is almost sounding like a power problem may be post a pic of the inside's

 

Cheers

SS Dave

Those that can Hard-Mod. Those that can't Soft-Mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, SS_Dave said:

I assume that it was working fine before the hard drive change.

What is the new hard drive (make and model) and what brand of IDE to ATA adaptor

How did you setup the new hard drive Cloned,XboxHDM,install from a disk?

It is almost sounding like a power problem may be post a pic of the inside's

 

Cheers

SS Dave

Those that can Hard-Mod. Those that can't Soft-Mod.

Hi Dave!

I also replied to another thread here with UnleashX xbox crashing when attempting an IGR.

The HD is a Seagate 1TB ST31000525SV.

I set it up the Hexen 2019 disc, and then with Slayers 3.37 to get UnleashX. No cloning, and since my xbox is chipped i just installed the new drive and Hexen took it from there.

Actually, the xbox had that error when i bought it. So also with standard 40-wire IDE cable and the old 120gb IDE hdd.

When a have the case open and do the IGR it looks like the HDD is unavailable for the xbox, and after a few attempts it just does not spin the drive. The drive is 100% ok.

Having to restart fully between every game change is a pain in the nuts, and also it creates unnecessary wear on the xbox and hdd imo.

Edited by Noomi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you know what BIOS is in the mod-chip?

Can you post some pic's of the main board and the power supply and top and bottom?

 

Cheers

SS Dave

Those that can Hard-Mod. Those that can't Soft-Mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, SS_Dave said:

Do you know what BIOS is in the mod-chip?

Can you post some pic's of the main board and the power supply and top and bottom?

 

Cheers

SS Dave

Those that can Hard-Mod. Those that can't Soft-Mod.

I am gone for the weekend unfortunately, but I will post pics and info on monday or tuesday. Thanks so far!

Share this post


Link to post
Share on other sites

BIOS issue is the most likely particularly as Noomi has confirmed it was happening before the HDD replacement..

IGR problems were a big thing back in the day and tools like EVTool v1.0.9 used for editing Evox BIOS include a Quick or Most Compatible IGR option, that it does have such an option choice suggest it can still be an issue.

Most of the recent Xbox BIOS do include IGR support as standard; older BIOS and some others might not so knowing what the BIOS is on the chip is important. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Swirlygiver
      My default dash is XBMC4GAMERS.  Out of the blue. I boot up my Xbox and I get
      XBMC Fatal Error:
      special://master profile/guisettings.xml, Line 0
      Failed to open file
       
      Help?  What do I do?
      Please login or register to see this attachment.
    • By CnPx
      First of all im sorry if this is in the wrong place i couldnt find an Xbox support section on the forum and this seem like the most correct place. 
      I burnt Hexen to a DVD and then after there was nothing showing up on the disc so i double checked the iso by mounting it and then it said its corrupted. 

      I'm using the Hexen 2018 disc from this website. I also tried downloading from both Mega and mediafire and i'm getting the same problems. 
      When I try opening the disc when its mounted i get this. 

      This is what showed up on the disc after burning. 

       
      I didn't want to test it in my xbox incase something went wrong. I wanted to check with people that are more experienced then me as i only just got my Hard modded xbox. 
       
      Link i used to download Hexen 2018 
       
       
    • By excaliburlives
      Hello, i'm trying to finish up this Millennium Falcon mod i'm working on. I soldered a wire to the #39 pin to the negative leg of my led and the other leg of my led to the 12v and the 5v wires on my molex connector and light comes on but never blinks. It just stays on constant  What am i doing wrong?

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.