Jump to content
OGXbox.com

Questions and Other Stuff


Rocky5
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Hello,

I have a problem with my pack on DVD images and some previews.

Indeed, while DVD images work on XBMC's "Origins" skin, they do not appear in XBMC4Gamers. Is there an option or something else to activate?

Then, the previews work very well on UnleashX but do not appear in XBMC4Gamers when they are in the right place (_resources \ media \ preview.xmv). This shows "no preview.xmv) Porutant, other videos appear well while the same format is used and the same folder ...

Thank you in advance for your information.

cordially

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, PsyKos said:

Hello,

I have a problem with my pack on DVD images and some previews.

Indeed, while DVD images work on XBMC's "Origins" skin, they do not appear in XBMC4Gamers. Is there an option or something else to activate?

Then, the previews work very well on UnleashX but do not appear in XBMC4Gamers when they are in the right place (_resources \ media \ preview.xmv). This shows "no preview.xmv) Porutant, other videos appear well while the same format is used and the same folder ...

Thank you in advance for your information.

cordially

You need to enable use resourced, press up on the view window and press right until you highlight the enable resources button press (A) and it will change the icon, now everything will use the images in _resources folder.

as for preview videos, these are only visible in the synopsis menu, press the (White) button and select synopsis.

these aren’t bugs, so but I guess that’s my fault for not making a thread for questions :) created one now though. 

Edited by Rocky5
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Rocky5 said:

You need to enable use resourced, press up on the view window and press right until you highlight the enable resources button press (A) and it will change the icon, now everything will use the images in _resources folder.

as for preview videos, these are only visible in the synopsis menu, press the (White) button and select synopsis.

these aren’t bugs, so but I guess that’s my fault for not making a thread for questions :) created one now though. 

Thanks for the quick reply but actually, I should have specified that "enable resources" was enabled.

I have the images of the game as the cover, screenshots, banners or other but not the DVD, on any games unfortunately. They must be in PNG I imagine for transparency?

And for previews, in synopsis mode enabled and viewing it, some previews are not displayed :( While for others, no worries. Yet I always use an identical path ...

I will try again with a "clean" version of XBMC4Gamers but what is bizarre is that with UnleashX, I have the previews ...

To be continued !

Link to comment
Share on other sites

There is a zip at the bottom of my XBMC4Gamers post on the XBMC4Xbox forum. Download it and have a look how it’s all setup. 

It works the exact same way origins works, same folder structure eg... ( I kept it the same so anyone that used that skin or the previous version could use mine )

for dvd covers they can be anything, just as long as they are named poster and in the artwork folder  

XBMC isn’t the same as UnleashX, so you can’t compare it to it, it doesn’t support game preview natively we need to use to workarounds to get it to play a file. The synopsis script will find any video file you have the _resources\media folder. If xbmc doesn’t support it it won’t play simple. 

You will need to enable the synopsis view when you first load synopsis, as it looks for a preview file in the root of the games folder ( next to the default.xbe ) when you load synopsis press the (black) button and you can pick the format to be used for the default view, or you can enable the synopsis view and it will use any file in the media folder like I stated above. 

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, PsyKos said:

Thanks for informations.

Here is an example file containing five games. For these five games, the videos are not displayed as well as the CD.png. Yet your example with Advent Rising works perfectly.

Anyone could make me a feedback?

Thank you in advance.

 

Already explained why its not working with the preview video so not sure how many more times I need to say.

Quote

You will need to enable the synopsis view when you first load synopsis, as it looks for a preview file in the root of the games folder ( next to the default.xbe ) when you load synopsis press the (black) button and you can pick the format to be used for the default view, or you can enable the synopsis view and it will use any file in the media folder like I stated above

So what this means is you have the preview.xmv next to the default.xbe of the game or you enable the synopsis view after you press the (White) button and select Synopsis, when it loads and tells you there is no preview video, press (Black) then pick the format you want to use or just enable the Synopsis view. Last time I'm going to explain this.

 

CD images arent used by any of my views, so you will need to add that yourself if you want to use it.

 

Now can we continue this in the questions thread instead, as these are not bugs but user error.

Edited by Rocky5
Link to comment
Share on other sites

Sorry if I got upset or if you feel like repeating yourself but in fact, I think we do not understand unfortunately ... :( (Google Trad inside)

I know that the videos appear in the Synopsis mode by pressing the white button while placing on a game and then selecting "Synopsis", as the screenshots for example. No worries there as I said before.

I also know that you can choose the format by pressing the black button. There too, no problem!

The concern is that precisely, some videos do not appear in the Synopsis mode by selecting well the Synopsis mode and with any format selected. However, these are all XMVs and they are always placed in "game_name \ _resources \ medias \ preview.xmv".

No worries on cons with screenshots, covers, fanarts, thumbs ... Just some videos in preview mode. This does not come from the video because it is read in UnleashX (same folder otherwise).

In fact, it is as if XBMC4Gamers did not see some previews when they are well placed in the right directory. Hence my sample file to find out if it comes from my home or if it happens again in other people ???

P.S.: a moderator \ admin could move this discussion in "http://www.ogxbox.com/forums/index.php?/topic/227-questions-and-other-stuff/" please? Thank you in advance.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, PsyKos said:

Sorry if I got upset or if you feel like repeating yourself but in fact, I think we do not understand unfortunately ... :( (Google Trad inside)

I know that the videos appear in the Synopsis mode by pressing the white button while placing on a game and then selecting "Synopsis", as the screenshots for example. No worries there as I said before.

I also know that you can choose the format by pressing the black button. There too, no problem!

The concern is that precisely, some videos do not appear in the Synopsis mode by selecting well the Synopsis mode and with any format selected. However, these are all XMVs and they are always placed in "game_name \ _resources \ medias \ preview.xmv".

No worries on cons with screenshots, covers, fanarts, thumbs ... Just some videos in preview mode. This does not come from the video because it is read in UnleashX (same folder otherwise).

In fact, it is as if XBMC4Gamers did not see some previews when they are well placed in the right directory. Hence my sample file to find out if it comes from my home or if it happens again in other people ???

P.S.: a moderator \ admin could move this discussion in "http://www.ogxbox.com/forums/index.php?/topic/227-questions-and-other-stuff/" please? Thank you in advance.

The folders you sent me are all setup fine and should work fine if using the synopsis view in the synopsis mode. 

 

Unfortunately XBMC isn’t the greatest at playing xmv files, it’s support is limited, hence why I allow all formats to be used.

Make sure some of the xmv files aren’t wmv files renamed. 

And i I don’t care if they show in UnleashX that’s irrelevant we are in XBMC.

XBMC has partial xmv support and unleashx has full xmv support. The files in the media folder can be named anything you want as I don’t look for a specific name, I just assume you put a video file there and I make XBMC play it.

 

Can you record a video of the issue as that’s simpler than going round in circle on here. At least I will be able to see what the problem is. 

 

Bottom line is, if XBMC doesn’t play the video it’s not a supported format. Simple, nothing I can do for you there.

Edited by Rocky5
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, PsyKos said:

Thanks for your reply :)

After several searches and tests, I find that the previews I have are really very poor quality ... And I think the problem comes mainly from there ...

I took them on Isozone, seeing none on EmuMovies :(

Someone would have quality previews?

Thank you in advance.

This is not the best place to request videos. This is mainly so Rocky5 can assist you with non-bug related issues with his work. This is outside of that scope. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hello everyone,

having finally solved my problem with NKpatcher and games in XISO, I noticed your script "XISO to HDD Installer", it's really great, simple, practical and suddenly, compatible with the trainers (I noticed this problem with my conversions).

Unfortunately, to make a batch process, all ISOs must be in the same folder like \ISO\game1.iso \ISO\game2.iso ...

My question is if you could modify the script to scan the games directory like \games\game1\game1.iso \games\game2\game2.iso? This because I already have all my games converted with a folder for each game and the "default.xbe" renamed etc

As a result, the script must browse a directory containing one folder per game, delete the "default.xbe" associated with the ISO already in place, recreate the "default.xbe" with the ISO information while leaving the structure already in place (folder\game.iso) then move to the next ISO etc etc

I do not know if I'm very clear in my explanations (google trad) but it could simplify things for people who like me, have already converted everything and put in place before discovering your script.

Moreover, one could also consider a script allowing to patch the "default.xbe" inside the XISO in order to change the speed of the processor and the amount of RAM ?

Thank you in advance for your answer.

cordially

Link to comment
Share on other sites

On 26/10/2017 at 8:47 AM, PsyKos said:

Hello everyone,

having finally solved my problem with NKpatcher and games in XISO, I noticed your script "XISO to HDD Installer", it's really great, simple, practical and suddenly, compatible with the trainers (I noticed this problem with my conversions).

Unfortunately, to make a batch process, all ISOs must be in the same folder like \ISO\game1.iso \ISO\game2.iso ...

My question is if you could modify the script to scan the games directory like \games\game1\game1.iso \games\game2\game2.iso? This because I already have all my games converted with a folder for each game and the "default.xbe" renamed etc

As a result, the script must browse a directory containing one folder per game, delete the "default.xbe" associated with the ISO already in place, recreate the "default.xbe" with the ISO information while leaving the structure already in place (folder\game.iso) then move to the next ISO etc etc

I do not know if I'm very clear in my explanations (google trad) but it could simplify things for people who like me, have already converted everything and put in place before discovering your script.

Moreover, one could also consider a script allowing to patch the "default.xbe" inside the XISO in order to change the speed of the processor and the amount of RAM ?

Thank you in advance for your answer.

cordially

You want it to scan all your ISO files and rip the default.xbe from them, patch the attach.xbe with the information in the default.xbe from the ISO then do some cleanup so it looks like it was before.

It should be straight forward for you to modify the script. 

I wont create a script for you to do this as I have no need for one, the current script can be modified to do what you want and if I have time/be bothered I will have a look. So you will probably be better doing it yourself.

I have a lot going on in life right now and I’m not really doing my Xbox projects so.... I don’t mind give information or helping out as that doesn’t take testing or a lot of time. 

 

If its not a lot of games you have, just move them via your FTP client to the root of the same partition they are on and remove there original directory. Run the script and they will be in your games folder ready for playing. Probably easier for you than modyfing the python script. ( name your iso files to the game name, as the attach xbe doesn’t care for the name, also the script doesn’t support port multi part iso files )

 

sorry i cant be of more help.

Edited by Rocky5
Link to comment
Share on other sites

Thanks for the answer but in the meantime I found a quick and easy solution.

With a batch script, copy files "default.xbe" games to a temporary folder, creating a folder with the name of the game, copy the "default.xbe" in this folder and create an ISO file with this folder! Transfer of ISO to the XBox (3 GB, there is only the xbe file in it) and script started and functional from XBMC4Gamers !!!!

I have all my "default.xbe" (about 900) in less than one hour of treatment and perfectly functional with the trainers.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, PsyKos said:

Thanks for the answer but in the meantime I found a quick and easy solution.

With a batch script, copy files "default.xbe" games to a temporary folder, creating a folder with the name of the game, copy the "default.xbe" in this folder and create an ISO file with this folder! Transfer of ISO to the XBox (3 GB, there is only the xbe file in it) and script started and functional from XBMC4Gamers !!!!

I have all my "default.xbe" (about 900) in less than one hour of treatment and perfectly functional with the trainers.

Nice one, never thought of doing that lol

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hi Rocky,

first I must say fanstastic work, your skin is simply excellent.

i am relatively new to using XBMC however I think I’ve got my head around most of it except for one thing.

On the attached picture I’m struggling to find banners that fit, is there a way to make them fit or do I need to reduce them to a set size? Or do you know of a resource pack for below options? As for the fan art option can this be removed from this page?

Thanks

 

F1092D1F-E451-415A-B7DF-2D4DAE2DCE01.jpeg

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Mark Size said:

Hi Rocky,

first I must say fanstastic work, your skin is simply excellent.

i am relatively new to using XBMC however I think I’ve got my head around most of it except for one thing.

On the attached picture I’m struggling to find banners that fit, is there a way to make them fit or do I need to reduce them to a set size? Or do you know of a resource pack for below options? As for the fan art option can this be removed from this page?

Thanks

 

F1092D1F-E451-415A-B7DF-2D4DAE2DCE01.jpeg

Reason they don’t show correctly is that view uses the _resources artwork to display banners. By default it will scale the image.

 

you can edit the view file for the banner view and change all scale to stretch in the list container to fix your issue. Fanart just search the file and you will find what you want. 

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, Jay Yardley said:

Hi Rocky5, can I make a splash screen (intro video) for this?
As in, does it support them.
If so what codec/resolution settings do you recommend?

Currently no.

26 minutes ago, XC-3730C said:

Is there a way to make this display info on an Xecuter 3 LCD panel? Or is this not possible because this is running via Unleash X?

It’s XBMC, it’s in the name :/ and if XBMC allows information then it will, you will just need to enable it in the setting menu. I don’t have one so can’t test or tell you what menu ( probably system ) it would be under. 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Jay Yardley said:

 


Changed some settings for Youtube's sake but otherwise video file is 960x540 24fps 'HRHD MPEG-4 ASP' as per the maximum stable settings recommended by the "XBMC4Xbox" wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/XBMC4Xbox"

That’s cool, I have a script for XBMC-Emustation for intros, so will get that working with this so you can have your intro.

i also added the ability to disable the splash via a bin file or advances setting so that can be toggles by the script if the intro is enabled eg...

Edited by Rocky5
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Rocky5 said:

That’s cool, I have a script for XBMC-Emustation for intros, so will get that working with this so you can have your intro.

i also added the ability to disable the splash via a bin file or advances setting so that can be toggles by the script if the intro is enabled eg...

Thanks! I'm going to make some tweaks for this, and add both stereo and Dolby 5.1 sound.for when I get my HD AV pack.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Kevin G.
      Hey guys, new member...but not new to the scene. I have been a member over at XBMC4XBOX for years. I initially modded this box in 2010/2011-ish. I had run XBMC on it for my daughter for a number of years, with the help of the fine folks over at X4X, have updated it several times...added some SNES ROMS and had quite a bit of fun messing around with it and the scene. As it got to be a little longer in the tooth for HD streaming, and several devices that are smaller and much more powerful that can do much more, I packed it away.
      My son is now 15, and loves all things gaming. I would like to get this back up and running with more ROMS that he and his friends can enjoy. Several months ago, I updated the dash with Rocky5 1.17 disc, but could never get anything to boot off of it. I only got Rocky5's gray dash, and the downloader working. XBMC would boot to a red error screen, and XBMC Emustation/XBMC4Gamers would not do anything...no matter how much I tried. I posted over at XBMC4XBOX several times to get some help, but really received no answers. In the last few weeks I have found this site, and have been reading as much as I can.
      I got the box out today, and had forgotten that in a fit of desperation, I tried HEXEN 2018 to try to wipe the mod and start over. It still had UnleashX as the main dash, and booted right up to it. XBMC 3.5 was still in the E: folder, but still booted to the red printed error screen. When I tried to switch to it as a dashboard I couldn't get UnleashX back. I put HEXEN back in and ran through some tools and kept getting more errors. Just dug Rocky5 out again, and ran through the softmod updater. 
      It is a stock (other than the softmod) 1.4 that I believe was warranty repaired by Microsoft at one time. I purchased it from a friend at work, and it had previously been opened up, but no mods had been done. Booted fine to stock dash with all his game saves. I had done the original mod with the Replay card and 007 with Krayzie's, I believe. It worked great, and I was constantly reading and messing with updates and dashboard appearance for it when it was in my daughter's room.
      I would really like to clean this thing up. Rocky5 is now updated, and I installed the XBMC4Gamers, and booted to the dash...it worked! Now that I am a little more encouraged, I want to get this as clean as possible before adding ROMS, etc...
      I feel all of my attempts have left junk behind, and I want it gone...Is there a utility or anything that will get my softmod to a point that it has only what it needs to run? Then I can begin again. Like a "fresh install" or "refresh"? I have old XBMC builds, and who knows what else cluttering up the disk. Or possibly a folder structure diagram that I can follow, and clean up manually? I had incorrectly assumed that the softmod updater or HEXEN would wipe everything for me, but that was not the case. I've poured through both discs and have not seen anything like this in any menus.
       
      Thanks in advance...love the site
      Kevin
    • By ChThC1991
      After 10 years of brake I bought 2 Xbox
      So like in the title  
      One I bought already chip moded Xbox  Xecutor2 3b pro  and Avalaunch 
      when I turn off chip I don’t know why I’m was extra softmoded  Xbox 
      when I was trying change size of the partition by mistake I formatted hard drive ( I have back up eproom) 
      first he show me error 16
      I was using second softmoded Xbox and chimp program to fix error 16 
      in unlock disk with original eproom 
      copy all partition c 
      and later lock the hardrive 
      now I have error 21 and I was trying everything and can fix this ;(  it’s any change to fix this Xbox 
      he don’t wanna boot Hexen was trying 2018 and 2019 
       
    • By R1CKSO
      Hello guys,
      This is my first post on this great forum, lots of info and input is amazing! The reason of this probably repeated post is that I want to upgrade my HDD to a 1TB or 2TB HDD (what's the max capacity I can go with my motherboard?), I watched lots of tutorials and seems the way to go is using OGXBox (downloaded and burned version 1.5.3 to a DVD, also have TruHeXEn 2021 on another DVD disc if needed) my questions are mostly regarding how to proceed now, I got this console from a very good friend some 15 years ago, and it was modded as it alwas played back up DVD's, I opened the console to look if there was any physical chip or mod to the board but couldn't find any or I'm too dumb to detect it, seems like it is only soft modded? Current BIOS and Dash versions are attached in pics along with more pics of the motherboard so I don't know if you guys can see any mods performed to it. I already purchased the SATA to IDE adapter and performed the 80 way/40 pin IDE cable conversion and everything seems to be working after that I was able to play my backup DVDs  and play from the original HDD as well, so basically which route do I follow now? because I don't want to perform something that might brick the console by interfering with the already installed mod, also is there any specific model of 3.5" SATA HDD I need to choose?, I know there's like a list of working/locked HDD so do I need to consider that when purchasing my new HDD? I was plannig to get a WD blue or Seagate Barracuda.
       
      Thank you very much for all your help guys!








Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.