Jump to content

Welcome to our site

Take a moment to join us. You can sign in with Facebook with a couple of clicks. No need for a lengthy registration. We also have Tapatalk support so you can use this forum on your phone the same way you use facebook. It will keep you notified.

Sign in to follow this  
wikati

V1.6, Softmod, No Drive

Recommended Posts

OK
Here is the situation.

Just had a 1.6 PSU open up. I've got a 1.6 board from my first ever softmod. it has been rendered useless after i ended up unlocking the drive... not knowing what was going on.

So its sitting there.

i have an aladdin xt2 chip.

if i install that chip on this board will it just boot? curious on this procedure because anytime you hear about this type of situation (no eeprom) the answer always seems to be "need a mod chip or a tsop)

just curious of some thoughts on this. and how it might work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
OK
Here is the situation.

Just had a 1.6 PSU open up. I've got a 1.6 board from my first ever softmod. it has been rendered useless after i ended up unlocking the drive... not knowing what was going on.

So its sitting there.

i have an aladdin xt2 chip.

if i install that chip on this board will it just boot? curious on this procedure because anytime you hear about this type of situation (no eeprom) the answer always seems to be "need a mod chip or a tsop)

just curious of some thoughts on this. and how it might work.
I thinks yes ,to repair one of my 1.1 xbox that was missing a hard drive , id softmoded my 1.6 , unlocked the drive (maked my 1.6 useless at the same time ) after I finished repairing and upgrading the 1.1 and installed the modchip in the 1.6 and my 1.6 was back to normal

Enviado desde mi SAMSUNG-SM-N920A mediante Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Brian Segarra Alvarez said:

I thinks yes ,to repair one of my 1.1 xbox that was missing a hard drive , id softmoded my 1.6 , unlocked the drive (maked my 1.6 useless at the same time ) after I finished repairing and upgrading the 1.1 and installed the modchip in the 1.6 and my 1.6 was back to normal

Enviado desde mi SAMSUNG-SM-N920A mediante Tapatalk
 

exciting. would be great to save this board.

Share this post


Link to post
Share on other sites
exciting. would be great to save this board.
Yes it is 100% posible that you fix it with a modchip , also remenber when installing a modchip on a 1.6 you have ro rebuild the lpc port

Enviado desde mi SAMSUNG-SM-N920A mediante Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Brian Segarra Alvarez said:

Yes it is 100% posible that you fix it with a modchip , also remenber when installing a modchip on a 1.6 you have ro rebuild the lpc port

Enviado desde mi SAMSUNG-SM-N920A mediante Tapatalk
 

it worked!

i had a drive sitting on the shelf locked to this board too, it fired right up. amazing!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
  • Similar Content

    • By Soufian Elamriti
      my xbox dvd drive makes noise likes its trying to read a disc but nothing is inside it reads disc just fine 
      when iam at xbmc and i go to file explorer my xbox freezes and the dvd drive makes clicking noise likes its reading ?
      ind bios 
      FANSPEED=50
      DISABLEDM=1
      LEDPattern=GGGG
      AUTOLOADDVD=0
      BLOBTHROB=1
      INTRO=1
      SHOWFLUB=1
      FOGON=1
      SPIKEYBLOB=1
      BLOBCOLOR=0x00FF00
      BLOBRADI=26
      CAMERAVIEW=1
      GLOWCOLOR=0x00C000
      IOGLOWCOLOR=0xE0E0E0
      BLOBBGC=0x00C0C0
      FOG1CUSTOM=1
      FOG1COLOR=0xFFFFE0C0
      FOG2CUSTOM=1
      FOG2COLOR=0xFFFFFFC0
      SCENECOLOR1=0xFF008080
      SCENECOLOR2=0xFF000080
      SCENECOLOR3=0xFF000040
      XLOGOSCALE=100
      TEXTSCALE=100
      XLIGHTCOLOR=0xFF0000C0
      SKEWEN=1
      YSKEWLOGO=-20
      XSKEWLOGO=0
      YSKEWXLOGO=0
      XSKEWXLOGO=0
      YSKEWTEXT=0
      XSKEWTEXT=0
      LIPCOLOR=0x1872F8
      LIPGLOW=0x80FFFF
      XGLOWCOLOR=0x8080FF
      XINNERCOLOR=0x0000FF
      TMS=0
      IND3D=1
      SHOWXEN=1
      SHOWMSEN=1
      DEFAULTXBE=\Device\CDrom0\default.xbe   <?? 
      DASH1=\Device\Harddisk0\Partition6\evoxdash.xbe
      DASH2=\Device\Harddisk0\Partition1\evoxdash.xbe
      DASH3=\Device\Harddisk0\Partition2\evoxdash.xbe
       
    • By jayman99
      I used chimp program, to unlock a hard drive , but when I try to lock it back up . The hard drive doesn't lock and i get error message.  Is there a better way and how . 
       
      thanks
    • By rattyjunk
      Can you install a harddrive  which is unlocked and already full of xbox content and a fully Xbox ready (Dashboard installed and drive formatted) from another machine and pop it into a X3 modded console.  Will the drive need to be formatted regardless or will it see the dashboard xbe and feasibly work?
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.