Jump to content

Welcome to our site

Take a moment to join us. You can sign in with Facebook with a couple of clicks. No need for a lengthy registration. We also have Tapatalk support so you can use this forum on your phone the same way you use facebook. It will keep you notified.

Search the Community

Showing results for tags 'not'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Off Topic
    • New Member Introductions
    • Rumble Pit
    • Suggestion Box.
  • General Xbox Discussion
    • General Xbox Discussion
  • Original Xbox Modding Forum
    • Hardware Mods
    • Modchips
    • TSOP Flashing
    • Softmods
    • Repair
  • Xbox Case Modding
    • Case Mods
    • Lighting & Electrical Mods
  • Tutorials
    • Official Tutorials
    • Tutorial Submission
  • Software
    • Bios
    • Dashboards
    • Installation Disks
    • Applications
    • Games
    • Emulators
    • Homebrew
  • Xbox Collecting
    • Xbox Collection Showcase
  • Rare and Uncommon
    • Rare and Uncommon Xbox Hardware
    • Rare and Uncommon Xbox Software
  • Vendors
    • N64 Freak's Products
    • Barnito's Products
  • Development
    • Rocky5's Projects
  • Online Play
    • Game Night
  • Classifieds
    • Wanted
    • For Sale
  • Moderator Section
    • Moderator Back Room

Calendars

  • Community Calendar

Found 14 results

  1. So I've had a modded Xbox original for a few years now, and I just got around to using it again. Thanks to this forum it's running much stronger. Upgraded to the Startech SATA adapter, changed to an 80wire IDE cable (not pictured) and then moved over to a TSOP flash instead of a softmod.
  2. just saying hi, and came looking for some skins. i have a bit of modding experience in general jut not og xbox specialized. i was bigger into the 360 scene but i do still have an x3 og xbox and a tsop 1.0. that currently has a dead lan port.
  3. I just softmodded my second Xbox but I’m having an interesting issue I didn't experience on the first. None of my demo discs will work. I tried a handful of Official Xbox Magazine demo discs. I also tried the “Exhibition Demo Disc”. My copy of Sega GT 2002/Jet Set Radio Future (which basically functions like a glorified demo disc) also appears to be affected. Trying to play any of these either directly from the DVD drive or from a ripped copy on the HDD causes XBCM to restart. It’ll act like it’s going to load for a few seconds and then it just reboots. I’ve tried dozens of other games in my collection and so far have had no issues. The problem seems to be isolated to my demo discs and copy of GT 2002/JSRF. I have used these problematic discs in my first softmodded Xbox with no issues. In fact, I have many hours logged in JSRF on my first Xbox. I should also mention that I used a different method for softmodding this time around. My first Xbox was softmodded a few years ago using SID. For my second Xbox (the problematic one), I used Rocky5's Xbox Softmodding Tool. The problematic console has a 1.4 motherboard. The working Xbox has a 1.0. I don't know if these points really matter, but I figure more information can't hurt. Any help is appreciated!
  4. Thought I would ask this question here as I ran into this the other night while using a few consoles as guinea pigs for testing a few things. I've been familiarizing myself with the process of cloning drives using Chimp 261812 and have successfully done two with no issues - one on a softmodded console and the other on a hardmodded console. However I noticed Chimp 261812 on Rocky5's Extras Disc works perfectly fine with my component cables. Chimp 261812 on HeXEn (specifically 2018 when I tried it) would cut to black and not display anything on my setup after I pressed "A" after hooking up the slave hard drive. I restarted the process on the HeXEn build using composite cables as opposed to component and had no issues. Is this common? Has anyone tested Chimp 261812 over component cables with 480p/720p/1080i disabled as well? I was going to do that last night but forgot about it.
  5. Disk Will Not Read

    Trying to do my first softmod and all is going well except my xbox refuses to actually read my disk so i cant load the save game to get the process going. Anyone got any tips for me to get it to read? This should hopefully be the last time it needs to read a disk so i just need it to work once really.
  6. Hello! My setup I have been running XBMC-Emustation dash on my V1.6 Xbox with a WD2500JB IDE drive ... the system was soft modded using Xbox-Softmodding-Tool. Both tools created by @Rocky5 https://github.com/Rocky5/ I want to update my storage and have both a 2TB WD20EARS and a 3TB WD30EFRX. I purchased the following ribbon and PATA>SATA off Amazon: https://smile.amazon.com/gp/product/B00EOJNGC2 https://smile.amazon.com/gp/product/B073CKHX7X (I bought two of each; I upgraded my brother's OG Xbox as well using a 1TB WD Blue drive... don't have the exact model in front of me ... but the ribbon and PATA>SATA worked amazing.) The Issue After loading the initial Xbox green splash screen, I am not booted into the Dashboard. Instead, the screen goes black and it just hangs. I've found I can open/close the DVD tray and THEN it will boot the dashboard. I've also noticed the speed is slower in both the initial splash screen and the loading of the dashboard itself (after I manually open/close the DVD tray to get the dashboard to load). Again, tested with both the 2TB and 3TB drives Things I've Tried Re-softmodding the system Both 2TB and 3TB drives Different default Dashboard (UnleashX) Additional StarTech adaptor Additional 80 pin IDE cable ... Anyone's input would be appreciated!
  7. I just upgraded my HDD to 2tb. Everything is working fine but I noticed, in unleash X the MS dashboard option is not showing up. I guess it was deleted in the install. How do you reinstall it. Thanks
  8. Hi all, I have finally loaded all my xbox games onto my 2tb hdd. I am booting right into xbmc4gamers. I have the settings set to 720p 16:9. But when I exit a game, after the splash screen xbmc4gamers reverts back to 480i resolution. When I go to settings it shows it is in 720P 16:9 but it is not. I have to go to the video calibration made and exit and then it goes to 720P. Any help would be appreciated. Thanks
  9. So I have been helping a friend fix his xbox. We got the xbox flashed and modchip working good thanks to someone making a custom flashbios to support that chip. Whats so weird is Hexen will not load no matter what. From the HDD or the Disk drive. The xbox reads burnt disks of the same disk type/brand. Samsung drive. Right now, if you hit the eject button, the xbox boots modchip bios (evo m8 67). The xbox is a 1.1. On the non-modchip mode which is active when you power on the xbox normally, flashbios reads something weird "MODCHIP but retail bios 4817". Also doesnt seem to be able to be flashed. Never know though. The modchip is a AppleX-III so it only supports 1 256k bios. So I think when its off, it reads bios from TSOP but is in passive mode or something? Anyway its annoying. As I said burnt games work, regular games work(on both bios), and hexen reads in a different xbox. The xbox is PAL converted to NTSC but so is the xbox we tested the disk on. "stock" bios https://imgur.com/a/3aMPBCR
  10. Hi all, just found this site and looks like a good resource for original Xbox modding. I started modding Xboxes way back not long after they first came out. I had an original V1.0 box with an Xecuter X3 chip, which I was stupid and eventually sold. I'm back in the game now with another X3 modded box and another one I'm soft modding and going to do a TSOP flash. Looks like some good resources here.
  11. I I am trying to delete Sid Meiers Pirates from my games folder. I have tried deleting it from FTP, it says Response: 550 CWD failed. "/F/Games/Sid Meier's Pirates!": directory not found. Error: Failed to retrieve directory listing. It still has an icon in XBMC. Any suggestions?
  12. I have a curious situation with a v1.4 and an X3CE installed. It seems to have troubles on controller ports 3 and 4... i found plugging a wireless controller dongle into port 3 does nothing (in xbmc) and port 4 "blacks out" the video. the console doesnt reset or anything... just switched to black screen... has something been modded or is something broken? very curious indeed
  13. Hi I'm running new genesis version 25 and I have a bunch of Sega CD ISO is loaded into the emulator. Everything works well I'm very happy with this emulator. The best Sega emulator for Xbox hands down. Only problem is I'm having a difficult time playing the second disc on some of the original Sega CD games.. also I'm having a hard time getting Sega CD games to read from Xbox drive when in load this section of NeoGenesis.. Is there a trick or does anybody know how to get around this? How does the emulator play from physical disk? Do all different revisions of the Xbox optical drive compatible to play original Sega CD games? Thank you very much. Any light on the subject would be greatly appreciated. Picture attached is of my Sega CD.
  14. Hello, I've got an xbox to which I've performed the trace corrosion repair on the past, as the buttons did not shut down the console properly (it only turned on after i applied power to the unit). I've ran it just with the power button working, until now, when I decided to go ahead and try to fix both buttons. But now it went bad or something, because no matter how hard I jump wires to traces A, B and D (C is fine on my board, and I can't find E) as shown on this thread, the console simply refuses to turn on anymore.the wires are just fine and they give me continuity when soldered, but that's that. I know for sure that the power supply is perfectly fine (it never really failed). Even with only traces A and B soldered properly I can't get the console to boot anymore, and the right hand side of C7P8 has continunity to the solder pad in trace D (just saying because i'm not sure if this is how it should be, I hope nothing shorted ). Is there any other way to wire the power to the board so it'll work again? It would be really bad to have to throw it away over something like this.... I really hope someone can help me. Thanks in advance.

Board Life Status


Board startup date: April 23, 2017 12:45:48
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.